Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Fabricile de la Putin înspre România?

Citit azi-dimineață aici, la Moise Guran, că rușii vorbesc despre o lege care să le permită confiscarea fabricilor străine din Rusia dacă așa li se scoală.

Moise vorbește în articol despre fabricile din Rusia ale Ford și Dacia. Și cum zvonurile cu legile astea sunt o mană cerească pentru România, “alunecarea investițiilor mai la est de România fiind o greșeală ce se cere reparată”

Ideea e bună, logică și frumoasă. Și dă speranța unor noi investiții în țară.
Atâta tot că eu sunt mai pesimist și mă gândesc la realitatea românească. Realitate în care guvernanții noștri sunt mai ocupați să se bălăcărească între ei și să facă circ în loc să sesizeze această oportunitate uriașă și să vorbească cu posibilii investitori să le ofere un imbold să vină încoace.
Plus, chiar dacă s-ar hotărî singure companii gen Ford să renunțe la sau măcar să nu mai continue investițiile din Rusia, asta oricum nu prea garantează că vor veni încoace.
Doar forța de muncă ieftină s-ar putea să nu ajungă pentru redirecționarea investițiilor la noi când infrastructura e în continuare praf, taxele sunt așa cum sunt, iar șpăgile sunt uriașe.

Oricum, e o șansă în plus pentru noi oferită gratuit. Nu strică :)

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>