Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Facem o liniuță pe autostradă?

2Fast2FuriousCursele de mașini reprezintă o distracție majoră pentru foarte mulți șoferi. În special cele de street – racing
Singura problemă este că sunt “puțin” ilegale (cam ca în Fast and the Furios). Nu de alta, dar competițiile legale, deși foarte frumoase, lipsesc (aproape) cu desăvârșire.

Dar ce ziceți de oportunitatea complet legală de a face o liniuță direct pe autostradă?

Se închiriază frumos autostrada, drumul devine unul închis și poți să faci aproape orice vrea mușchiul tău.

Iar partea cea mai frumoasă este că statul este (doar) în acest caz atât de drăguț încât se poate rezolva problema banilor chiar și fără sponsori. Astfel, dacă vrei să închiriezi A3, pe întreaga porțiune București – Ploiești pentru 24 de ore, costul s-ar ridica la “impresionanta” sumă de 2700 de euro.
Dacă în schimb închiriezi doar 5 kilometri și pe timp de zi, adică mai mult decât îndeajuns, costul este de vreo 300 de euro

Ce ziceți, cine se bagă?

Exemplul concret vine de la Castel Film, firmă care a plătit 610 euro pentru ca Nicolas Cage să filmeze timp de 9 ore pe o porțiune de 13 km de autostradă.

(închirierea unui kilometru de autostradă este de 40 de euro, la care se mai adaugă o sumă de 10 euro pe oră)

, , ,

One Response to “Facem o liniuță pe autostradă?”

  • Nautilus says:

    Sună foarte bine, dar nu e legal.

    Adică ei îţi închiriază un drum pe un timp determinat pentru o filmare. Dar dacă vrei să faci o cursă, nu e suficient să ai pista. Mai trebuie pompieri (plătiţi), salvare (plătită) şi alte câteva chestii, conforme cu regulile FRAS. Chiar şi dacă îţi torni asfalt pe o bucată din curtea ta ca să te dai acolo, nu eşti în regulă cu legea decât dacă ai toate astea.

    Altfel te pot amenda pentru fiecare neregulă, şi în caz de accident suporţi consecinţele ca organizator, adică plăteşti toate pagubele.

    De asta Legal Racing şi celelalte cluburi care au organizat curse au fost nevoite să atragă bani serioşi de la sponsori, nu numai taxa de participare de la fiecare automobilist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>