Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Noile tipuri de domenii – gTLD

New gLTD (dot).guruDe ieri au apărut oficial la înregistrare primele 7 noi gTLD (generic Top Level Domains).
Astfel, pe lângă uzualele extensii de domenii gen .com, .net, de acum se pot cumpăra și .guru, .clothing, .ventures, .singles, .bike, .plumbing și .holdings.

Adică mai mult ca sigur la nivel global o să se remarce site-uri de genul sex.guru , cheap.clothing, date.singles, precum și multe altele în acest gen.

Pe lângă aceste 7 noi extensii de domenii vor mai apărea încă vreo 900 astfel de TLD-uri anul acesta și următorul, unele dintre ele fiind deja în faza de pre-înregistrare. (lista întreagă o puteți consulta aici)

Motivul (oficial cel puțin) este dat de faptul că domeniile deja existente au devenit insuficiente și e foarte greu să mai găsești un nume de domeniu relevant.
Partea bună – mult mai multe domenii posibile din care să alegi. Partea proastă – mai multe tipuri de domenii de ținut minte și o posibilă gaură în buget pentru firmele mari care vor cam avea nevoie să dețină și unele dintre aceste noi domenii.

Cât despre costuri, pentru cel mai interesant domeniu în momentul de față (din punctul meu de vedere), .guru, costul e de 40$ (pe an) pe GoDaddy (acesta fiind cam cel mai cunoscut) sau, de pe prima pagină din Google, 25 de euro pe marcaria.com

, , ,

One Response to “Noile tipuri de domenii – gTLD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>