Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Fără cuvinte – interzicerea închiderii caloriferului

Ia uitați aci:

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Doru Ciocan, va lua măsuri împotriva celor care fac economii la agentul termic, interzicând prin lege închiderea caloriferelor.
ANRSC a decis să pună capăt “şmecheriilor” la care apelează locatarii atunci când îşi închid caloriferele şi beneficiază de căldură de la vecini
“Închiderea caloriferelor este valabilă şi la cei care au centrale termice. Dacă unul are centrală termică şi a plecat în vacanţa de iarnă o lună şi o închide complet, tot vecinii îi dau căldură 16-18 grade.

Ultima frază cel puțin este superbă – comform logicii imbatabile a domnlui Ciocan, dacă plec de-acasă e cazul să fiu obligat să plătesc pentru căldura de care nu am nevoie.

Bine, dacă stai să te uiți mai atent, în esență omul are o idee nu chiar complet tembelă. Există într-adevăr probleme la unele persoane care sunt nevoite să bage căldură în draci, mult mai mult decât în mod uzual, din cauza faptului că trebuie să acopere și pierderile/diferențele de temperatură cauzate de cei cu care se învecinează și care nu dau deloc drumul la căldură.
Și într-adevăr, nu e deloc plăcut să te trezești într-o astfel de situație, să vezi că plătești în plus din cauza vecinilor care sunt plecați (sau cu zece șube pe ei) și au 10 grade în casă.

Dar de aici și până la a interzice închiderea caloriferelor e drum lung. Asta ca să nu mai vorbim de exprimarea folosită.

via

, ,

One Response to “Fără cuvinte – interzicerea închiderii caloriferului”

  • Andreea says:

    Legea asta este o mare porcarie, la fel ca alte multe legi. De fiecare data cand aud ca se baga noua lege ma gandesc cum le-o fi venit in cap.

    Omul care opreste caldura o opreste pentru ca nu are cu ce sa plateasca si nu ca ii place lui sa stea cu 5 cojoace pe el, sa stearga apa care curge pe geamuri, sa stea cu mucegaiul pe la geam si pereti sau sa stea in nu stiu ce frig.

    Daca tot vor ca oamenii sa dea drumul la caldura macar sa mareasca salariile si sa creeze locuri de munca … asa ca tot omul sa traiasca ca un om nu sa se tarasca prin viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>