Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Mulțumesc, ING!

Săptămâna trecută n-am avut ce face și m-am trezit să fac o pre-înregistrare pentru un domeniu pe unul dintre noile TLD ce apar zilele astea (tld = top-level-domain, cum ar fi .com).

Toate bune și frumoase, știam că dacă pierd domeniul (se putea cumpăra direct pentru vreo 10-15 mii de dolari) mi se returnează banii.
M-am gândit că s-ar putea să fie vreun comision, dar trebuie să recunosc faptul că nu mă așteptam ca ING să mă țepuiască chiar așa.

Ia uitați aici două imagini:

Înainte După

Adică am plătit 674.48 de lei și la corecție am primit înapoi 652.11. ING m-a ușurat de peste 20 de lei doar pentru că s-au folosit de cursul care le-a convenit mai mult.
De ce? Pentru că bănci în plm!

Păi să nu le zic eu ceva de dulce în cazul ăsta?

P.S. Știe careva dacă e legală diferența asta pe care și-au însușit-o fiind vorba totuși de o corecție?

, ,

4 Responses to “Mulțumesc, ING!”

 • AlexD says:

  Din pacate e cam “corect” ce s-a intamplat.
  Contul tau e in lei, si ai facut o plata in EURO/USD deci ING a cumparat pentru tine 200 dolari la cursul de cumparare (ala mai mare) si la corectie, a primit inapoi 200 dolari pe care i-a vandut la cursul de vanzare (ala mai mic) si ti-a dat inapoi leii.
  Ca si cum tu te-ai fi dus la casa de schimb valutar si ai cumparat 200 dolari si in 10 minute de duci inapoi sa ii vinzi.

  • admin says:

   Mda, știu.
   Ma gândeam la faptul că, fiind o corecție poate fi asimilat cu “ți-am pus deoparte banii să îi dau lui X, x nu îi mai vrea așa că ia-i înapoi”

 • [...] cum mai fura bancile din Romania? [...]

 • stefanb says:

  ING este celebra pentru cele mai proaste cursuri de schimb, si asta comparativ cu celelalte banci care oricum au cursuri de schimb nesimtite.

  Oricum la alte banci poate aveai comision de tranzactie si probabil ieseai tot pe acolo sau nu cu mult mai ieftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>