Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Miniștri la pușcărie!

Catuse - costum, politica Evident, toată lumea a aflat că Relu Fenechiu a fost condamnat ieri. 5 ani cu executare.

Ar trebui să fie o zi bună pentru toată lumea (în afara politicienilor hoți). Chiar și pentru cei care se plâng de justiția lui Băsescu. Da, n-a intrat Băsescu la pușcărie, dar a mai intrat un mare hoț, fost ministru. E de bine, nu-i de rău. Serios!

Ei, în afară de a îi ura lui nenea Relu la mai mare și la mai mulți, plus sfatul (cunoscut deja, sper) că degeaba stai cu fundul la perete dacă dormi cu gura deschisă am mai observat ceva.

Voi ați văzut câți foști miniștri au primit condamnări în ultimii 2 ani? Mie mi se pare incredibil. Ia uitați aici o listă:

  • Adrian Năstase – 2 ani cu executare în 2012, încă o sentință de 4 ani cu executare acum, în 2014
  • Decebal Traian Remeș (fost Ministru al Agriculturii) – 3 ani cu executare în februarie 2013 pentru extraordinara șpagă formată din caltaboși – detalii
  • Ioan Avram Mureșan (Agricultură) – 3 ani cu executare 2013 pentru caltaboșii lui Remeș
  • Victor Babiuc (fost ministru al Apărării) – 2 ani cu executare în mai 2013 pentru un șmen făcut cu Jiji Oierul – detalii
  • Codruț Sereș (Economie) și Zsolt Nagy (Telecomunicații) – o sentință care încă nu e definitivă de 6 ani și respectiv 5 ani cu executare la completul de 3 judecători de la ICCJ (mai există un singur recurs posibil)
  • Tudor Chiuariu (Justiție) și Zsolt Nagy – închisoare cu suspendare, ian. 2014
  • Monica Iacob Ridzi (Tineret și Sport) – primă sentință (nu e definitivă) de 5 ani cu executare

Pe lângă asta, mai e deja începută urmărirea penală și împotriva lui Ovidiu Silaghi (Transporturi), Corneliu Dobrițoiu (Apărare) și Adriean Videanu (Economie). Ar fi fost și împotriva lui Varujan Vosganian (Economie) dacă nu îl salvau prietenii din parlament.

Un guvern întreg de miniștri condamnați în justiție! Trebuie să fie un record ceva aici.

P.S. Ca bonus, în 2015 se redeschid și dosarele lui Băsescu că rămâne fără imunitate.

, ,

2 Responses to “Miniștri la pușcărie!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>