Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Hala Matache – ce e și ce va fi

Hala Matache

Hala Matache – foto via EVZ

În cazul în care nu ați aflat încă, în cadrul scandalului Bd. Uranus – Hala Matache, ultima noutate este că demolarea/ mutarea hălii este ilegală.

Asta chiar dacă bucata respectivă de bulevard este gata, iar Hala Matache ar trebui reconstruită aproape în mijlocul bulevardului. (sursa)

În plus, instanta a suspendat și autorizațiile de construire în baza cărora s-a construit tronsonul de drum cuprins între bd. Dinicu Golescu și Calea Griviței.

Ei bine, am zis că pot să-mi dau și eu cu părerea puțin, mai ales că deja am citit două păreri diametral opuse despre această situație. Prima este a colegulului Claudiu care nu vrea chestii ilegale și povestește și ceva mai multe despre hală în sine.
A doua părere, aproape fix pe dos, am văzut-o la Criserb. El în mare înjură ONG-urile că apără un monument de 2 bani.

Ei bine, mie mi se pare Hala Matache doar o clădire urâtă care nu merită prea multă atenție (faptul că e din 1886 ar conta mult pentru turism dacă ar fi vorba de SUA/Canada, pt Europa e degeaba, ar fi trebuit să fie 1386 ca să aibă efect).
Și bulevardul mi se pare util, chiar ar fi folositor pentru traficul auto.

Dar cu toate astea eu cred că gândirea lui Claudiu este mult mai bună, pentru că într-adevăr ceea ce face primăria este ilegal și nu merită permisă o ilegalitate doar pentru că mi se pare urâtă acea hală.
Asta mai ales în momentul în care există două proiecte diferite ce (la prima vedere) par mult mai bune și care au fost oferite gratuit primăriei pentru schimbarea configurației bulevardului (unu, doi).

În schimb, pentru că suntem în România, pot să vă spun aproape sigur și ce-o să se întâmple în continuare:

Oprescu o să dea drumul la bulevard, majoritatea o să fie mulțumiți și o să înjure în continuare ONG-urile. Chiar dacă ele doar constată ceva ilegal.
După care primăria o să piardă și ultimul proces și o să fie obligată să reconstruiască Hala Matache pe bulevard.
bucata românească: la proces nu o să fie specificat și un termen limită pentru reconstruire așa că Oprescu (sau cine-o mai fi primar atunci) o să spună că o reconstruiește, dar nu o să și facă acest lucru.
Poate de-abia peste încă vreo câțiva mulți ani, dacă mai rămân destui opozanți, caz în care va adopta soluția “merge și așa” – pe la Hala Matache scurtăm bulevardul, îl facem cu o singură bandă pe sens și aia e.

Alte păreri despre rezultatul final?

, , , ,

2 Responses to “Hala Matache – ce e și ce va fi”

 • Bluehand says:

  Stu ca poate sunt extremist, dar ne legam acum de ilegalitatile care sunt in favoarea romanilor?
  Adica pe celelalte in care toti fura, NAstase doar un exemplu si faptul cane conduce Ponta cu viteza spre fundul gropii nu intereseaza pe nimeni, decat ca Oprescu pe care-l urasc maxim, a daramat un kkt de focar de infectie si tigani ca sa faca un bulevard…
  Centrul vechi nu-l vede nimeni de exemplu, plin de cladiri istorice sa o luam asa pline de tiganide zici ca esti in Somalia…
  Parerea mea e ca suntem cam prea ipocriti…

  • admin says:

   Nici chiar asa, chestia e să ne legăm de toate ilegalitățile.
   Oricum, în cazul ăsta după cum observi părerea mea e că nu o să se întâmple nimic în direcția reconstrucției

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>