Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Legea amnistierii – ai bate un parlamentar?

Amnistie(re) - Măsură legislativă care desființează caracterul delictuos al unei infracțiuni, anulând incriminarea și pedeapsa.
Adică infracțiunea respectivă nu va mai fi nici pedepsită cu închisoarea și nici nu va mai apărea în vreun cazier.

În această ordine de idei, pe Hotnews a apărut o știre care sper să nu fie reală sau, în cazul în care este, să nu treacă de parlament:

Legea amnistierii a fost votata la secret de catre deputatii juristi luni noapte. Noile modificari: Amnistiere pentru infractiunile cu inchisoarea pana la 6 ani si gratiere in intregime a pedepselor cu inchisoarea pana la 7 ani (sursa)

Adică orice infracțiune pedepsită cu închisoarea până la 6 ani nu va genera nici măcar un amărât de cazier penal, iar pentru infracțiunile pedepsite cu închisoarea între 6 și 7 ani nu se va mai face pușcărie.

Propunere de lege făcută de vestitul Mădălin Voicu și acum avizată de comisia juridică care va scoate înapoi pe stradă majoritatea pușcăriașilor.

Să ne gândim la faptul că toți cei condamnați pentru corupție au primit sub 7 ani de pușcărie, până și pentru infracțiuni de tip subminarea economiei naționale?

Sau mai degrabă să privim partea bună a lucrurilor. Dacă se aprobă legea și vă întâlniți cu vreun parlamentar vreodată, țineți minte foarte bine următoarea lege:

Vătămarea corporală gravă

Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Nu aș putea să vă sugerez că dacă trece legea și vă întâlniți cu un parlamentar care a votat o astfel de lege puteți să îl băteți atât de bine încât să stea în spital câteva luni. În nici un caz nu aș face așa ceva

Pot doar să vă întreb așa mai anonim: tu ai bate (rău de tot) un parlamentar dacă ai ști că nu faci nici măcar o zi de pușcărie pentru asta?

 

,

2 Responses to “Legea amnistierii – ai bate un parlamentar?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>