Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Amnistia și legea minelor – praf în ochi pentru altceva

Toată presa și toată lumea în general a stat astăzi cu ochii bine fixați pe două propuneri de legi tembele – legea amnistiei/grațierii și legea minelor (ce s-ar fi aplicat și pentru Roșia Montană)

Votul pe legea grațierii a fost retras de pe ordinea de zi după scandalul apărut în presă când a aflat toată lumea de ea “pe surse”, în timp ce legea minelor nu s-a adoptat pentru că nu s-au strâns destui să o voteze (puțin surprinzător pentru mine că n-au fost destui deputați de la PSD prezenți ca să treacă legea).

Concluzia, o turmă de oameni pe peste tot care strigă Victoria! , gata, am salvat Roșia Montană și toată România.
De parcă săptămâna viitoare n-ar putea să apară în loc de “legea minelor”, “legea ce reglementează funcționarea minelor” cu fix același text și să fie votată.

Între timp, că am scăpat de aceste probleme ridicate la fileu, deputații au putut să voteze liniștiți și nederanjați pe schimbarea codului penal.
Schimbare prin care parlamentarii nu mai pot fi anchetați nici de DNA, nici de ANI. Și, mai mult de atât, ca să fie ceva și pentru ăia mai mici, actele administrative nu mai intră în sfera conflictului de interese – adică de exemplu atribuiri de contracte publice, dispozițiile primarilor sau consilierilor lui și alte “nimicuri” de genul ăsta.

Victorie pe toate liniile, ce să mai!

 

,

2 Responses to “Amnistia și legea minelor – praf în ochi pentru altceva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>