Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Dashcam gratis pentru Windows Phone

auto-witnessȘtiți toate filmulețele alea de la ruși cu șoferi care mai de care mai tembel?. Toți aceia au câte un “dashcam” montat pe mașină.
Dashcam reprezintă denumirea dată aparatului montat în mașină (fie cameră video, fie telefon) care filmează ce se întâmplă în trafic și salvează (automat sau manual) chestii importante din trafic.

Și cum nu toată lumea are chef (sau buget) să își cumpere o cameră video, poate fi folosit și telefonul pentru această operațiune.

Cu telefonul ai putea să te apuci să pornești camera și să dai drumul la înregistrare, dar nu e o soluție foarte eficientă. Motivul e simplu – vei filma continuu până nu mai ai loc pe card și s-ar putea ori să te trezești că nu mai ai spațiu pe telefon fix când ai avea nevoie, ori că ai 10 GB ocupați cu o filmare din care-ți trebuie 30 de secunde.

Și aici intră în ecuație aplicațiile pentru smartphone-uri. O aplicație de Dashcam îți permite să înregistrezi în buclă în funcție de cât spațiu și timp hotărăști că ai nevoie, iar pe deasupra pot să îți salveze automat înregistrarea când sesizează o accelerare/decelerare bruscă (deci la un accident).

Cum Windows Phone-ul este cam sărac în aplicații, până săptămâna trecută nu prea se găseau opțiuni pentru așa ceva. Asta până a apărut Auto Witness.
E cea mai arătoasă aplicație pentru așa ceva de pe Windows Phone (dintr-un număr uriaș de vreo 2 în total) și pe deasupra este și singura care e gratis. Asta ca să nu mai vorbesc de faptul că e făcută de doi colegi de-ai mei :)
Deci dacă aveți smartphone cu Windows Phone (și mai mergeți și cu mașina) puteți să folosiți cu încredere Auto Witness.

Și la final, ca să vedeți și cam ce puteți surprinde folosind o astfel de aplicație, mai ales dacă aveți cumva vreun drum prin Rusia, o scurtă compilație:

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>