Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Atenție când conduceți prin Austria!

Dacă vă regăsiți printre persoanele care își fac un concediu sau revelionul prin Austria pentru că n-au destui bani să se ducă la Predeal, și mai mergeți și cu mașina, e cazul să fiți atenți la următoare chestie:

Dacă vedeți în austria semnul IG-L, înseamnă că aveți de-a face cu o limitare de viteză impusă pentru protejarea mediului, iar semnele le veți vedea pe panourile electronice de pe autostrăzi. (IG-L vine de la Immissionsschutzgesetz-Luft, dar cum germana mea e zero, nu vă pot și traduce)
Chestia e că, deși pe autostrăzi viteza limită este 130 km/h, vă puteți trezi cu o astfel de limitare la 100 sau chiar mai puțin.

Cică ar fi vorba de niște zone monitorizate prin senzori, iar în momentul în care se detectează că noxele emise de mașini depășesc o anumită valoare, aceste limitări de viteză (plus câte-un radar pentru ele) intră automat în funcțiune.

Și chiar dacă aveți obiceiul să mergeți peste limita de viteză, nefiind foarte îngrijorați de câte-o amendă acolo, la astea ar cam fi cazul să fiți atenți. Nu de alta, dar pentru depășirea limitei de viteză în zonele cu limitare de tip IG-L amenzile intră într-o categorie specială, ajungând chiar și la câteva mii de euro. Și nu cred că vreți să dați pe o amendă mai mult decât pe întreg concediul.

P.S. Vedeți că au și “radare” formate din camere de luat vederi care calculează viteza medie avută între două puncte, nu vă bazați pe faptul că vedeți radarul și frânați în zona lui.

via

, ,

2 Responses to “Atenție când conduceți prin Austria!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>