Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Procedura pentru a-ți plăti impozitele

Pentru că nu a văzut-o prea multă lume, îmi permit să reiau și eu o scrisoare a lui Cătălin-Teodor Dogaru care mi s-a părut foarte mișto.
Scrisoarea lui este adresată guvernanților noștri și le cere niște documente justificative pentru ca el să își plătească impozitele și este următoarea:

Domnilor Ministri,

Subsemnatul Catalin-Teodor Dogaru va informeaza ca, incepand cu data de 1 decembrie 2013, pentru a plati in continuare taxele si impozitele aferente (CAS, cota unica etc. etc.) trebuie sa primesc de la dumneavoastra urmatoarele documente:

A. O singura data:

A.1 : Carte de identitate – copie (aduceti, va rog si originalul, pentru a confrunta)

A.2 : Documentele de investitura in functia de Prim-Ministru, respectiv Ministru de Finante (incluzand ordinul semnat de presedintele Statului) – copie legalizata

A.3 : Proiectul de buget in varianta finala pe anii 2012 si 2013 in care se va mentiona clar traseul banilor incasati din taxele si impozitele platite de mine – copie legalizata

A. 4: Extras de cont pentru conturile in care va primiti salariile – semnate si stampilate de banca!

B. Lunar:

B. 1 : Extras de cont pentru conturile in care ajung banii incasati (Trezorerie, Minister, Casa de Asigurari si toate celelalte institutii care beneficiaza din plin de acesti bani!) din luna anterioara

B. 2 : Documente justificative pentru cheltuielile din banii publici pe luna anterioara

Dupa analiza acestor documente, veti primi, cu un decalaj de minim 2 luni, taxele aferente venitului meu. Programul meu de lucru este:

- de luni pana vineri de la ora 07:00 la ora 08:00 sau de la ora 20:00 la ora 21:30

N.B: Nu ma intereseaza cum va descurcati in acele 2 luni in care eu – si mi-as dori si toti ceilalti salariati de la privat – nu platim taxele. Asa cum nici fetita mea nu a beneficiat de alocatie timp de 4 luni.

In plus, va sfatuiesc sa aduceti si alte documente justificative (chiar daca nu sunt mentionate) pentru ca – la fel ca in ograda dumneavoastra (la stat) – vor fi tot felul de cerinte nementionate/nespecificate pentru a obtine o (amarata de) semnatura.

In cazul in care nu veti oferi toate cele solicitate, plata taxelor se va suspenda pana la solutionarea acestor cerinte.

Pentru cine se prinde mai greu, fix așa, dacă nu mult mai rău, este relația dintre cetățean și instituțiile statului în sens invers.

P.S. pentru cine nu știa, România are cele mai multe taxe posibile și imposibile din Europa, iar în lume suntem pe un loc “fruntaș”, între Burundi și Zimbabwe.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>