Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Exprimarea e importantă (și) la nuntă

Weekend-ul trecut am fost la o nuntă. Și, conform cu tradițiile ciudate românești, la un moment dat s-a furat și mireasa.
Ca la români – până și căsătoria o începem cu un furt.

Nu, nu s-a întâmplat nici un accident tragic aici, dar mă gândeam să ofer posibililor viitori răpitori de mirese câteva indicații prețioase pentru cererile lor.
Pentru că din păcate pentru răpitorii de la nunta la care am fost, s-a observat faptul că nici nu au mai fost pe la nunți și nici nu stăpâneau foarte bine gramatica limbii române.

În primul rând, chiar dacă nu a fost cazul la nunta la care-am fost, nu vă gândiți să cereți bălării de genul pufuleți, sticks-uri sau altele de genul. Nu are nimeni nici timp, și mai ales nici un chef să stea să se plimbe după un non-stop la propria nuntă.

Dacă tot vreți să furați mireasa neapărat, măcar cereți și voi ceva ce poate intra cât de cât în programul nunții și aduce un minim de distracție. Un dans comic, o declarație, ceva. Puneți-vă puțin mintea la contribuție.

Și acum, vestita cerere de whiskey. Întotdeauna prezentă și care a ajuns să fie parte integrantă în această tradiție. Aici e locul în care gramatica și exprimarea sunt importante.

Așa că țineți minte – la o nuntă nu se cere niciodată “o sticlă de whiskey”. Veți primi o sticlă foarte frumoasă de whisky, dar cu o mică problemă – o să fie goală.

Și nu, nici varianta – “o sticlă plină de whiskey” nu este corectă. Pentru că dacă mirele sau nașul sunt pe fază, veți primi într-adevăr o sticlă de whiskey plină. Doar că o să fie plină cu suc de mere.

Evident, nici varianta “o sticlă cu whiskey” nu este salvatoare, dar măcar este mai aproape de adevăr. O sticlă cu whisky poate conține whiskey, dar și altceva. Sau poate fi vorba de o sticlă de 100ml.

Așa că puneți-vă la punct gramatica dacă vreți să furați mireasa și să și plecați acasă cu o sticlă de whiskey cu whiskey în ea, pe cât posibil sigilată și de minim 500ml.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>