Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Politica în România și “anti-băsiștii”

Promisiuni Ponta - USL

Promisiunile copiate ale lui Ponta – sursa foto: Petreanu

2012 – Băsescu îi găsește lui Victor Ponta plagiatul, care apoi apare în toată presa națională și internațională.

În ziua discutării plagiatului (evident pentru oricine) de către CNATDCU, întreg consiliul este schimbat. Același lucru se întâmplă ulterior și la Comisia de Etică. Ce să-i faci, Ponta cică promisese să-și dea demisia dacă se dovedește plagiatul.

“Concluzia” anti-băsistă: da’ ce mare lucru că a copiat?
Nu e mare lucru nici că s-au schimbat 50 de oameni din funcție doar ca să dispară acel “insignifiant” plagiat, nu-i așa?

Roșia Montană - suntem împotrivă, ba nu, nu mai suntem. Gaze de șist  – sub nici o formă. Ah, dar stați că de fapt sunt bune.
Justiție – e a lui Băsescu. Să o facem independentă! Să-i punem repede p-ai noștri în loc. Și schimbați-l și pe ăla care a avut tupeul să îi facă dosar lui Dragnea, nu mai contează că d-abia i-am prelungit mandatul săptămâna trecută.

Plus ultima – directorul Institului Geologic Român este demis prin fax după ce și-a permis să spună ceva de rău despre Roșia Montană, în contradicție cu șefii săi de la guvern.

Dar e bine că măcar economia duduie! Cu investiții străine mai puține chiar și față de vremea lui Boc. Și cu privatizările de la Oltchim, CFR Marfă sau CupruMin (care cică nu trebuia vândut cu un an înainte) ce au avut parte de “succesuri” nebănuite.

Bravo vouă celor care i-ați votat! Ați făcut din rahat bici și mai și plesnește!

Stau și mă întreb. Câte abuzuri și hoții mai trebuie să facă ăștia ca să realizeze și un anti-băsist votant de USL ce hoți a ales? De fapt, oare va realiza vreodată chestia asta?

Serios acum, n-o să vă vină să credeți, dar lozinca aia cu PDL=USL=aceeași mizerie nu e făcută de niște băsiști.
Orice om sănătos observă că hoții din PDL s-au schimbat cu hoții din USL. Că se întrec unii pe alții în furăciuni. Abuzul de putere este la el acasă. Orice lege sau om este schimbat în funcție de interesul șefilor și nu mai există altă opinie acceptată decât cea a partidului.

Cei dinainte făceau toate astea cu aroganță și de multe ori ceva mai discret. Ăștia de acum o fac cu zâmbetul pe buze în timp ce fac turul televiziunilor declarându-se curve virgine.

Da, sigur, cică s-a votat împotrivă. Să scăpăm de cancerul băsist și să le demonstrăm ăstora că nu pot să ne fure fără a fi sancționați la vot. Că dacă fac la fel ca pedeliștii, vor ajunge să dispară de pe harta politicii!

Ete pula! Îmi pare rău, dar mie asta mi se pare o gândire de om prost care nu vede mai departe de lungul nasului (unde e probabil televizorul de pe antene)

Pur și simplu mă depășește cum poate să vină cu astfel de argumente un om care chiar a trecut pe la școală. Să declare senin că el a votat USL ca să îngroape PDL. Că ăsta e singurul lui scop.

Cum să declari senin că votezi FSN să scapi de FSN? Că te-ai săturat de hoție, votând hoția?

Pot să înțeleg să nu te duci la vot. Să îți anulezi votul. Sau să votezi un partid obscur.
Dar să votezi și după aia să mai și aperi abuzurile unor hoți nu cred că o să pot înțelege vreodată.

Nu mai vreau să aud bășini de pseudo-argumente de genul “altfel nu scăpam de PDL” sau, mai ales, “și ce, să-i punem acum înapoi pe boc, unguent și restul găștii cocalare?

12% dintre români au o facultate. Mai puțin de jumătate dintre ei merg la vot. Dacă nici măcar ăia 5-6% nu sunt în stare să gândească și să acționeze în vreun fel, cine o s-o facă?
Baba securistă care nu vede decât că i-a scăzut pensia? Dorel care crede toate promisiunile politicienilor? Sau țăranul care votează în funcție de cât de plină e găleata primită?

Dar na, calculele sunt clare. Dacă cei 5% oameni cu facultate prezenți la vot nu ar fi votat USL, sigur însemna că l-ar fi pus înapoi pe Boc.

Ia uitați-vă la Suedia. E un stat care funcționează de o mie de ori mai bine ca România. Nu o să avem noi nivelul lor de trai probabil nici în 100 de ani. Hoțiile făcute de politicienii lor sunt cu ordine de mărime mai mici decât la noi.
Și totuși, 7% dintre suedezi au votat un partid obscur, Partidul Piraților, pentru că erau nemulțumiți de marile partide politice. Ei chiar au vrut să schimbe ceva!

Voi, cei care ați votat USL, cum credeți că o să scape țara asta de hoția endemică din politică? Votând permanent împotrivă fără nici o altă gândire? Schimbând o dată la 4 ani hoți cu (practic aceeași) hoți?

, , , , ,

9 Responses to “Politica în România și “anti-băsiștii””

 • Nautilus says:

  “Concluzia” anti-băsistă: da’ ce mare lucru că a copiat?

  Când spui “nici măcar o lucrare de doctorat de tot rahatul n-am putut să fac de capul meu”, pretenţiile de a conduce administraţia publică a unei ţări sunt cam deplasate :P

  cum poate să vină cu astfel de argumente un om care chiar a trecut pe la școală. Să declare senin că el a votat USL ca să îngroape PDL. Că ăsta e singurul lui scop.

  Dacă ar fi vrut cu adevărat să voteze “altceva”, ar fi intrat PRM în Parlament, cu voturi ca în 2000. Ori PRM a crăpat.

 • Jacob says:

  Ai vazut ce reclame electorale de tot cacatul a avut USL anul trecut? Ti se pare ca alora le pasa de votul tau ? Ei se adreseaza marii majoritati si anume prostimii: cei fara prea multe clase, fara prea multa minte,fara prea mult discernamant , intr-un cuvant celor usor manipulabili. Dovada: daca votezi USL la parlamentare votezi anti-Basescu! Pai ori sunt parlamentare ori prezidentale.Dar cui sa-i explici, unora care l-ar vota inca o data pe Iliescu daca ar mai putea candida?
  Asta e ofticant in tara asta depasita: ca majoritatea formata din analfabeti,angajati la stat, asistati social,tigani,infractori voteaza si decide pentru minoritatea cotizanta la buget. Adica eu sunt obligat sa dau bani la buget , iar niste banditii imi deturneaza banii si ori ii fura ori ii fura.Propun ca votul sa fie un drept alocat numai celor care atesta ca au facut 12 clase , cotizeaza bani la buget si lucreaza la o companie care aduce plus-valoare.E o tampenie ca cineva care nu face bani sa desemneze prin vot niste unii care sa-mi administreze mie banii.

 • Jacob says:

  Studentii care vor sa aibe un cuvant de spus vor spune cand vor indeplini conditiile de mai sus. In perioada 18-23 ani rateaza maxim 2-3 sanse de a vota la alegeri.Daca vor arata ca sunt capabili , atunci vor conta , altfel nu.
  Pensionarii vor vorbi prin vocea urmasilor, pentru ca nu cred ca un pensionar intelectual a crescut 2 copii analfabeti. asistati social. (or fi cazuri dar prea putine pentru a conta per ansamblu).

 • coolnewz says:

  pai hai sa facem un Partid al Piratilor!

 • Generalul says:

  Eu sper doar ca lucrurile se vor mai ameliora pe masura ce se mai curata din generatiile cu simpatii FSN-iste (imi aduc aminte de babuta care plangea sa fie eliberat Bombo) care toata viata au asteptat si au votat in functie de cate pomeni primeau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>