Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Hai la moaște neamule!

Moaște – rămășițe mumificate din corpul unei persoane considerate sfântă

100 de mii de oameni sunt anul acesta la Iași pentru a pupa moaștele Sfintei Parascheva.

100 de mii de oameni stau la cozi de zeci de ore să pupe niște rămășițe ale unei femei moarte de peste 1500 de ani. Mulți n-au nici cea mai vagă idee cine a fost acea femeie și ce a făcut ea în cei 27 de ani pe care i-a trăit, de ce a fost declarată sfântă. Dar știu că face minuni.

Și încă ce minuni, dacă stați să vă uitați prin lista aceasta de pe wiki-ul ortodox dedicat ei:

 • ajutor in căsătorie
 • obținerea notelor bune si obținerea diplomelor dorite
 • obținerea locurilor de muncă
 • găsirea de bani pentru finalizarea unei Biserici
 • împodobirea unei Biserici cu daruri
 • reducerea pedepsei de închisoare

Pe lângă râsul care m-a apucat când am văzut o astfel de listă, sunt curios totuși cum ia ființă această minune cu reducerea pedepsei de închisoare.
Ca să nu mai spun că găsirea de bani pentru biserică nu mai e de mult timp o minune, e o stare naturală. Poate doar aia cu notele bune și diplomele, că pentru mulți chiar reprezintă o minune să iei o notă bună.

Mai găsim și o grămadă bunicică venită să dea check-in pe Facebook că mai nou e cool să te duci la pupat de moaște și rugat pentru minuni: La pupat de moaste

Găsim și mulți politicieni făcând ce fac ei mai bine – fentând coada, durându-i în fund de pulimea strânsă acolo. Printre ei și Liviu Dragnea, care mai nou consideră că are și el nevoie de o minune:

Liviu Dragnea: Mă rog pentru cei care au gândit rău cu dosarul ăla şi cu ce au gândit să facă.

Și dorința celor prezenți la coadă pentru acești politicieni:

Victor Ponta (…) la sosire fiind aplaudat de cativa oameni, in timp ce din multime i s-a strigat “Mariti pensiile”

Deci cam asta avem, o mulțime uriașă de români din multe părți ale societății și care, deși conține și mulți oameni de bună-credință, pe de-a întregul dă impresia unei haite de animale gata să te sfâșie și să se sfâșie unii pe alții.
Oameni care se calcă în picioare unul pe altul, doar-doar or ajunge un pic mai aproape de raclă, de minunile posibile sau, de cele mai multe ori, imposibile.
Oameni care, în loc să pună osul la treabă, preferă să pupe oasele, doar-doar le-o pica din cer un loc de muncă sau o notă bună.

Printre ei, cei cu adevărat credincioși aproape că nici nu se mai observă. Se observă doar mulțimea.

O mulțime ce ne oferă un spectacol morbid și hidos, aproape fără nici un Dumnezeu.

Dar ieri a mai existat o mulțime. Mult mai mică, doar câteva mii de oameni. O mulțime care s-a săturat de așteptat să le pice din cer câte-o minune. O mulțime care încearcă, mai bine sau mai prost, să protesteze împotriva unui rău real și vizibil – proiectul (simbol) de la Roșia Montană
O mulțime care vrea un lucru palbabil, realizabil pentru români și România. O mulțime care se plimbă pe străzile orașului pentru a le arăta și celorlalți o realitate diferită de cea care se vede la televizor.

Din păcate însă, Sfânta Paraschiva ne arată încă o dată că românii preferă să se înghesuie în speranța unei minuni, decât să iasă să facă ceva real.

, , , ,

5 Responses to “Hai la moaște neamule!”

 • Jacob says:

  Iti dai seama cat de prosti sunt astia ? Cata superstitie exista vopsita in credinta?Cum sa crezi ca daca dai cu batista pe un geam in care zac oase o sa vina un spirit care sa determine profesorul sa iti dea 10 la examen ,desi tu nu ai invatat/scris nimic ?
  Sa ma duc la un interviu unde in loc sa raspund competent si sa rezolv eventual un test, eu ce fac: scot batista frecata si ma apuc sa imi suflu mucii in ea in speranta ca vine fantoma si ii face angajatorului haba-baba la cap si ala ma angajeaza.
  Sau ca Vali interlopul care a taiat cu sabia 10 oameni , va face doar 6 luni de inchisoare in loc de 20 , doar pentru ca e foarte “credincios” si la tribunal vine fantoma si da la cap judecatorului ca sa uite ala codul penal.
  Ba frate , daca ar merge totul pe baza de fantome, ar trebui sa stam toti acasa in speranta ca ne lasa fantoma la usa mancare,bani si ne rezolva toate problemele.Ce progres ,ce cercetare , ce tehnologie, ce sa iti mai bati capul .Stai acasa ,freci batista si gata treaba.
  Nici nu ma mai duc maine la servici .O sa caut pe okazii o batista frecata, un scaun sau ce drac mai freaca aia cand ajung la ghiseul cu oase si gata cu stresul.
  Sa auzim de bine.

  • admin says:

   Eu as zice sa te duci totuși la serviciu. Că nu știi dacă nu cumva batista aia de pe okazii e fake. Ca sa nu mai vorbim de pierderea din valoare a eficientei la SH

 • Erpelz says:

  Cum ai spus si tu. Mai bine s-ar duce toti oamenii aia la un protest unde ar putea schimba ceva in bine decat sa frece p*la prin biserici si lins icoane zabaloase. Doamne ajuta sa se destepte prostimea asta!

 • Alin says:

  Batranii Romaniei sunt niste penibili, niste analfabeti retardati !!!

  Nu demult unul a facut misto de mine ca el avea masina mai scumpa decat a mea…poftim!

 • Generalul says:

  Bine a zis un prieten al meu: “Pe unii doar lopata ii mai schimba!”

  BORatii au tot interesul sa isi mentina oitele credincioase sarace si proaste pentru a putea sa le mulga mai usor, chiar si anul asta se estimeaza ca per total au facut iar milionul de euro din… cadavrul sec :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>