Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Distracție fotbalistică România – Andorra

Generația de aurSincer, eu nu prea înțeleg fascinația asta atât de mare a românilor pentru fotbal.
Recunosc, și mie îmi place să mai mă uit la câte un meci de fotbal, dar nu sunt nici pe departe un “microbist”.

Dar marea majoritate a românilor care se uită la sporturi la televizor se uită doar la fotbal. Restul sporturilor parcă nici nu există. Cea mai clară dovadă pentru acest lucru sunt audiențele infime la orice altceva în afară de fotbal. După care sunt casele de pariuri care, deși oferă cote de pariuri pentru toate sporturile posibile și imposibile, scot bani doar din fotbal.

Ai zice că poate e din cauza faptului că la fotbal există rezultate vizibile în afară pentru români ca țară.
Din părți. Cea mai bună perioadă pentru naționala de fotbal a României a fost când am prins un sfert de finală la un Campionat Mondial. Asta în urmă cu aproape 20 de ani.
De atunci avem rezultate mult mai bune și la echipele de club și la naționale în primul rând la handbal. După aia la polo, la baschet, la rugby și lista poate continua. Sporturi de echipă la fel ca fotbalul, dar la care nu se uită nimeni dacă nu e măcar o semifinală de Liga Campionilor.

În sfârșit, am stabilit că în România fotbalul este sportul “rege”. De ce și pentru ce nu se mai știe. Dar să trecem la partea cu adevărat interesantă:

Andorra este un adversar foarte greu de invins. (…) nu cred ca vreun jucator din lotul nostru s-ar gandi ca este un meci usor”, a declarat selectionerul Romaniei, Victor Pițurcă (sursa)

Andorra nene, Andorra! O țară care are o populație totală de 78 de mii. Asta în timp ce România are vreo 20 de milioane de oameni. Din ăștia 20 de milioane sunt, conform cu ultimul recensământ, peste 2 milioane de persoane de sex masculin cu vârste între 15 și 30 de ani. 2 milioane de posibili fotbaliști.

Păi și în condițiile astea, cum se simte un pasionat de fotbal auzind declarațiile astea? Dar un fotbalist din “generația de aur”?
Pe mine mă umflă râsul, dar cred că pe ei mai repede îi umflă plânsul.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>