Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Popa și justiția

Un articol ceva mai vechi despre preoți și justiție:

A fost finalizat scandalul ce l-a avut in prim-plan pe Dumitru Tincu, preotul de la Biserica Sfantul Gheorghe din Harlau, acuzat ca a incercat sa fure o serie de obiecte foarte rare si de patrimoniu. “La aceasta biserica, inca din anii 2001 – 2002, au inceput o serie de sapaturi si cercetari arheologice  Au fost gasite o serie de obiecte de patrimoniu ce faceau parte din ritualul de ingropaciune.

Avand in vedere faptul ca o parte dintre ele au fost depuse in casa preotului paroh de acolo, dupa finalizarea cercetarilor, acesta nu a vrut sa le mai inapoieze si a incercat sa le pastreze ca si cum ar fi fost proprietatea lui! Am fost nevoiti sa-l dam in judecata si, dupa repetate procese, instanta ne-a dat dreptate si am primit o decizie, definitiva si irevocabila, ce-l obliga pe preot sa inapoieze toate obiectele de patrimoniu.

Deci avem un popă care își dă spre folosință casa preotească pentru a depozita niște obiecte de patrimoniu și după aia nu mai vrea să le dea înapoi.
Un mic hoț, ca mulți alții de altfel.
Faptul că e preot chiar contează prea puțin în acest moment. Și preoția a devenit de mult timp mai mult o meserie, decât o vocație, iar conducătorii Bisericii la fel de “cinstiți” ca politicienii noștri.

Ce mă frapează în schimb este faptul că acest preot nu a pățit absolut nimic. A fost obligat să returneze obiectele și atât, nimic mai mult. Nici un dosar penal, nici o condamnare (nici măcar cu suspendare). Justiția și-a făcut datoria încă o dată.

Iar ca bonus, evident că își practică liniștit în continuare și meseria de preot. Probabil că atunci când mai spune câte-o predică nu ajunge atât de departe încât să menționeze și bucata aia cu “să nu furi”.

Mișto, nu?

[sursa]

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>