Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Cum găsești o bonă bună?

Bona pentru copil

Bonă de încredere

Când ai un copil, dacă nu te regăsești printre norocoșii cu o rudă apropiată la care pot apela să lase copilul, această experiență de a căuta o bonă este una foarte interesantă.

Ultimele două săptămâni, mare parte din timpul teoretic liber l-am avut ocupat căutând o bonă.
După ghinionul avut cu niște cunoștințe în care am fi putut avea încredere și care nu au mai putut veni din motive subiective (gen rude bolnave, găsit un loc de muncă mai bine plătit și cu carte de muncă) am fost nevoiți să recurgem la căutări de bone necunoscute prin agenții și site-uri.

După minim 20 de întâlniri cu posibile bone și multe ore pierdute pot să spun că a ajuns să mi se pară că răspunsul la întrebarea “cum găsești o bonă bună” ține în principal de noroc.
După aia un pic de timpul avut la dispoziție pentru această operațiune și mai spre sfârșit de cât de bine stai cu nervii. Nu de alta, dar aproape sigur vei da și peste niște specimene de-ți va veni să lași baltă tot acest căutat.

Noi am găsit până la urmă o bonă care începe acum o perioadă de probă. Nu pot să spun că sunt extrem de entuziasmat de ea, având câteva lucruri minore la care nu suntem pe aceeași lungime de undă. Dar din ce am observat până acum și ce am discutat și cu cei la care a lucrat înainte (tot ca bonă) pare a fi ok în relația cu copilul. Rămâne de văzut ce se întâmplă în continuare.

Dar pot să spun că am avut ceva experiențe foarte interesante cu potențialele bone cu care ne-am întâlnit. Și asta în ciuda faptului că pe multe le-am refuzat doar după o scurtă convorbire telefonică inițială.
Cele mai “drăguțe” două exemple pe care vi le pot da sunt următoarele:

  • o doamnă care nu ne-a făcut o impresie extraordinară, dar nici foarte proastă inițial

După ce-am discutat cu ea, i-am spus că o să o contactăm în 2-3 zile să îi spunem dacă da sau nu după ce mai vedem și alte persoane. Mi s-a părut o exprimare normală și corectă.
Până a început ea să se facă roșie la față și să ne ia la rost că de ce. Cum adică, ei să-i spunem azi dacă vrem sau nu, la ce ne trebuie să mai vedem și alte persoane.
Iar după aia aproape a explodat când i-am spus că poate găsim pe cineva cu mai multă experiență.
Pffai, păi ce! Ea care are 3 copii pe care i-a crescut extraordinar de bine, cum am putea să găsim pe cineva cu mai multă experiență ca ea.
Și a continuat să turuie vreo 5 minute tot felul de idioțenii, deși i-am zis pe un ton politicos că ne-am lămurit și o sunăm noi dacă e cazul.
Dar na, n-are rost să te pui cu nebunul. Îl lași în lumea lui și-ți vezi de ale tale

  • o “doamnă” care avea peste 5 ani de experiență, lucrând ca bonă la mai mulți copii (asta a spus ea, n-am ajuns la capitolul verificat referințe)

Asta a fost cireașa de pe tort.
Noi nu am luat-o în considerare pentru bonă că era cam în vârstă și nu părea să poată ține pasul cu copilul nostru tip dinamită, plus că stătea și departe de noi, în capătul celălalt al orașului.
Dar nici ea nu a fost genul care să îți lase o primă impresie foarte proastă, de genul pe femeia asta nu o vreau lângă copilul meu.
Oricum nu mi-am închipuit ce se va întâmpla în continuare. Nu de alta, dar această muiere (pe care o cheamă Mariana Dobrescu apropo și are în jur de 60 de ani) a făcut o chestie foarte “potrivită” pentru o bonă. Când i s-a spus că am ales pe altcineva ca bonă a început să înjure ca ultima țărancă proastă care este și să o facă pe nevasta mea cu ou și cu oțet, etalându-și tot repertoriul cunoscut.
Din câte am înțeles, acest lucru s-ar putea să se fi întâmplat și pentru că probabil nu i-a zis nimeni că acei doi litri de lichide ce trebuie consumați zilnic nu ar fi cazul să fie de tărie (săniuță, mona, chestii d-astea)

Din păcate (sau din fericire pentru ea), eu nu am aflat de toată treaba asta decât cu destul mai târziu și nici nu am avut la îndemână numărul ei de telefon, soția nelăsându-mă să mă cobor și eu puțin la nivelul ei.

Deci ca să înțelegeți peste ce specimene de “bone cu experiență” puteți da.

, ,

One Response to “Cum găsești o bonă bună?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>