Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Protest împotriva maidanezilor

caine maidanezIeri, în ciuda lipsei mediatizării în presă, au reușit să se strângă destul de mulți oameni să protesteze împotriva proiectului de la Roșia Montană, câteva mii de oameni.

Luând în considerare că e un subiect care nu afectează în mod direct pe toată lumea, cum ar fi de exemplu o scădere a salariului, este un lucru de lăudat.

Și în aceste condiții, nu ar fi posibilă o mobilizare a societății și pentru o problemă care ne afectează direct pe mai mulți dintre noi de aproape douăzeci de ani – câinii vagabonzi?

Doi copii, unul de 6 ani și altul de 4 ani, au fost atacați de câini lângă Parcul Tei din București. Cel de 4 ani a decedat, iar celălalt a fost transportat la spital pentru îngrijiri.
Într-o zonă destul de greu accesibilă, exista un copil muşcat la nivelul capului, trunchiului, membrelor, practic în totalitate, sfâşiat de câini, desfigurat. Au constatat decesul, leziunile erau incompatibile cu viaţa. (sursa)

De ani de zile, în ditai capitala europeană, trebuie să stai cu grijă pe unde mergi ca să nu dai peste vreo haită de câine care să fie deranjată și să nu știi dacă mai ajungi acasă.

Îmi plac animalele, îmi plac câinii, dar nu pot să suport haitele de maidanezi în oraș. Mai ales de când am copil. Și sigur de când nevasta mea a trebuit să stea să ocolească o ditai zona din parc în timp ce era cu copilul în căruț pentru că o haită s-a hotărât că bucata aia de parc e doar a lor, nu a oamenilor.

M-am săturat de toate ONG-urile de rahat care scot un pogon de bani de pe urma câinilor, dar nu fac nimic practic, nimic vizibil.
M-am săturat de toți primarii spăgari, delăsători, nesimțiți care de atâta amar de vreme nu vor sau nu-s în stare să facă nimic.

Nu mai vreau haite de câini în oraș! Chiar e o cerere imposibilă? Sau anormală într-o capitală europeană? Nu cred.

Vreau o lege simplă. Una prin care câinii să poată fi eutanasiați dacă nu sunt adoptați într-un termen de 15 zile. Aș zice că e timp destul pentru asociațiile de căței să le găsească o casă dacă vor cu adevărat.
Și mai vreau o chestie, ca să nu îi adopte doar în acte și după aia să le dea drumul. Să fie răspunzători financiar și penal dacă un câine luat de ei atacă pe cineva.

,

2 Responses to “Protest împotriva maidanezilor”

  • Nae says:

    Asta nu se va întâmpla niciodată. Se fac prea mulți bani din câinii vagabonzi. Singura soluție e să îi eutanasiem noi. Și spun asta din postura unui iubitor și posesor de câini. Animalele fără stăpân nu au ce căuta pe stradă!

  • DAN says:

    Dar de tiganii care fac legea in Bucuresti nu este deranjat NIMENI ???? Sigur ca cainii vagabonzi trebuie omorati dar tiganii care cutreiera orasul dupa fier, distrugand tot ce este metal, inainte, de a avea motiv sa fure sub adapostul noptii, florariile lor care ocupa aproape toate intersectiile mari care, sub pretextul vanzarii – din an in pasti – a catorva fire de floare, scaneaza imprejurimile dupa orice poate constitui vreun pont de jaf, de atentat la viata cuiva… de manipilare de droguri… Ce ar fi sa stam cat mai multi cu ochii pe acestia, sa-i scanam, se ne coalizam impotriva lor cand e cazul, asa cum si ei o fac cu noi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>