Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Două cu Roșia Montană

Rosia Montana - muntii nostri aur poartaDupă prostestele de ieri cu Roșia Montană am observat două chestii mai mult sau mai puțin interesante.

În primul rând, ce a frapat multă lume este că așa-zisele televiziuni de știri nu au transmis nimic de la protestele de ieri.

Știți care televiziuni, alea care se bat cu pumnul în piept că singurul lor interes este informarea corectă a cetățenilor. Cele care “întotdeauna” transmit realitatea așa cum este de fapt, spre deosebire de televiziunile concurente. Adică, în ordine mai mult sau mai puțin alfabetică, toate – Antena 3, B1, Realitatea, RTV și chiar și TVR.
Ocazie cu care încă o dată și-a luat puncte bonus Digi24, singura televiziune care a transmis protestele. Și cu toate astea, toată lumea a fost cu ochii lipiți tot pe antene și be1.

Al doilea lucru care mie mi s-a părut interesant este sondajul apărut în Evenimentul Zilei. Un sondaj care spune că 68% dintre români cred că proiectul de la Roșia Montană ar trebui să meargă înainte:

sondaj rosia montanaSondajul este realizat de către Sociopol, după cum se și observă în imagine. Sociopol este o companie nou înființată de către Mirel Palada (cunoscut și ca Turambarr). El a înființat această companie după ce a plecat de la CCSB din postul de director.

Mi s-a părut interesant acest sondaj pentru că este apărut fix în ziua protestelor și e făcut de o firmă no-name a unui fost director de la institutul de casă al lui Voiculescu (au apărut chiar și niște stenograme la un moment dat despre cum se cerea ca sondajele să arate într-un anumit fel).Parcă e puțin cam mare coincidența, nu vi se pare?

Ah, și ca bonus, Victor Ponta, șeful guvernului, spune că el probabil va vota împotriva proiectului după ce fix guvernul condus de el a trimis proiectul în parlament. El săracul probabil nu a știut nimic de acest lucru și s-a trezit brusc acum.

[poza via]
 

L.E. O poză cu ce-au transmis ieri televiziunile luată de aici:

Prezentarea mitingului impotriva Rosia Montana

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>