Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Silă

După mai multe zile în care n-am scris nimic, am zis că ar fi cazul să mai dau și eu p-aci.

Am avut multă treabă la serviciu, ceva treabă cu administrațiile statului, oboseală din belșug. Dar cred că cel mai mult a fost o mare silă de a scrie ceva.

Nu de alta, dar mă uit cum sunt tratate informațiile care sunt puse pe net.

Dacă spui că în 2012, în ciuda scăderii față de 2008, nivelul de trai tot era mult mai bun ca în 2004, o să ți se sară în cap că ești un băsist ordinar care nu știe pe ce lume trăiește. Oricâte cifre ai arăta care demonstrează clar acest lucru.

Dacă spui că în 2012 a fost mai rău ca în 2008 nu doar din cauza crizei, ci și din cauza politicilor proaste și prost aplicate, iar nu e bine. Sigur se vor găsi destui să spună că alții n-ar fi putut face mai multe.

fact-governmentDacă spui că un medicament/vaccin/tratament e bun, înseamnă că ești un prost care crede în manipularea guvernelor și corporațiilor (farmaceutice) pentru a scoate bani.
Nu contează că medicamentul ăla poate există de 50 de ani și s-a demonstrat că funcționează. De fapt, e o chestie artificală proastă și scumpă și n-ai avea nevoie decât de un extract de căcat pe băț.

Dacă spui de americani că își urmăresc interesele și se bagă mai mult decât ar fi cazul prin diferite locuri înseamnă că ești comunist. În schimb, dacă spui de bine despre ei, e clar că nu vezi toate nenorocirile pe care le crează.

Dacă spui de biserică de rău, clar ești un ateu sectant prost și care face lucrarea diavolului. Așa că scrie de bine, o să devii un habotnic încuiat care n-are legătură cu realitatea.

Și așa mai departe. Aproape orice subiect ai alege, în momentul în care formulezi o părere pro sau contra, sigur va apărea unul cu o părere contrară care să îți spună ce prost ești, indiferent de realitate.
Acuma, cine știe, poate chiar ai o părere creată greșit și niște dovezi care să susțină contrariul ar fi bune. Greșit! Pentru că pe internet doar ți se comunică prostia părerii tale, nu mai apar și faptele/dovezile. Sau în foarte rarele cazuri în care apar, probabil nu le vei crede tu.

Cred că am mai scris despre asta și înainte. Nu contează.
Realitatea este că principalul și de multe ori singurul scop al blogului nu este de a schimba opinia cuiva, ci de a te mai relaxa, eliberând din nervi într-un mod (aproape) pașnic :)

, , ,

One Response to “Silă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>