Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Afaceri PDL-USL – Liceul Teoretic Național

PDL - USL - aceeasi mizeri

USL e cel mai nașpa! Nu, PDL e cel mai nașpa, băsistule!

Rar de tot mai vezi și discuții care să conțină argumente serioase, logice, în rest aproape toate discuțiile politice se rezumă la ce este scris mai sus.

Și cam atât. În afara celor complet scârbiți de politică și tot ceea ce reprezintă ea în România, pentru restul nu există nici măcar gândirea pentru vreo alternativă, oricare ar fi aceea. Există doar PDL vs USL.

Și culmea e că se crede că există diferențe semnificative între ei. Doar vedem politicieni care se înjură unul pe altul aproape în fiecare zi, care se bat cu pumnul în piept că ei o să salveze țara de relele făcute de ceilalți.

Între timp, într-o realitate puțin diferită de aceea prezentată la televizor și servită pentru circ și pâine, mulți dintre acești “inamici de moarte” sunt de fapt cunoștințe care au grijă să le meargă afacerile bine, indiferent care dintre ei ar fi la putere.

Majoritatea sunt destul de inteligenți încât să nu se afișeze împreună și să poată fi legați în vreun fel unul de altul, dar câteodată mai scapă câte-o informație

De exemplu, Victor ponta, care o înjură pe Udrea cu fiecare ocazie pe care o prinde, în anii trecuți și-a oferit serviciile lui de avocat soțului ei, ba s-au mai întâlnit și la câte-o bere

Șase companii deținute de Dorin Cocoș, de  Victor Cocoș (tatăl lui Dorin) și de Anca Dinu (sora lui Dorin) au beneficiat de serviciile avocățești ale lui Victor Ponta în anii 2005-2006. Actele adiționale ale celor șase firme au fost modificate fie “de avocatul Victor Ponta”, fie la “Cabinetul Avocatului Victor Viorel Ponta”. (sursa)

Pe 11 septembrie 2006, în restaurantul “EuroHotels” al lui Cocoș  din apropierea Arcului de Triumf, cuplurile Daciana Sârbu-Victor Ponta și Elena Udrea-Dorin Cocoș au fost surprinse luând cina împreună

A trecut într-adevăr destul de mult timp de atunci. Sunt “sigur” că de atunci s-au supărat foarte tare unii pe alții din cauza politicilor practicate și nu se mai înțeleg deloc.

Dar am găsit totuși și un exemplu mai recent:

O fostă directoare a unuia dintre cele mai mari licee din capitală, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, doamna Silvia Moraru, și-a deschis un liceu particular (cred că aproape toți elevii acestui liceu din ultimii 20 de ani o cunosc).
Liceul se cheamă “Liceul Teoretic Național“, este pe strada Buzești și percepe niște taxe de studiu interesante: între 5500 și 9000 de euro pe an.

Liceul Teoretic National

Liceul Teoretic National

Până aici toate bune și frumoase, o fostă profesoară și directoare de liceu migrează către un liceu privat, deci tot în domeniul învățământului.

Totuși, te cam întrebi de unde atâția bani din salariul de profesoară ca să facă un liceu. Că nu e chiar așa de ieftin. Dar s-a rezolvat totuși și cu banii până la urmă, cu ajutorul unei asocieri.
Pe o parte îl avem pe soțul doamnei profesoare Silvia Moraru, care este Ion Moraru, secretar de stat în guvernul Ponta din partea PSD (mai e și șef al Secretariatului General al Guvernului).
Pe partea cealaltă sunt Sebastian și Margareta Blaga, fiul și soția lui, ghiciți cine… actualul lider al PDL, Vasile Blaga
Avem deci o micuță afacere în marea familie politică PDL-USL. Mai multe detalii despre ea puteți citi aici

Cam asta e cu PDL-ul și USL-ul. La televiziune mai au puțin și își scot ochii unii altora, în afara ei se distrează și fac afaceri împreună.
Iar această alternanță la putere între ei nu e decât praf în ochi pentru populație. Nici unuia nu îi pasă de români sau de România, singurele certuri dintre ei sunt pe cât de mare să fie bucata de ciolan din care se înfruptă.

foto via

, , , ,

4 Responses to “Afaceri PDL-USL – Liceul Teoretic Național”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>