Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Biserică pe terenul de fotbal

Nu, nu e vorba de gluma mai veche cu slujbele ținute pe Stadionul Național. E o chestie cât se poate de reală:

În Hunedoara, terenul de sport al unei şcoli va deveni un loc de spovedanie. O biserică va fi ridicată chiar pe locul de joacă al copiilor.
Primăria spune că terenul de sport oricum nu era folosit în totalitate. „Probabil că disputa care este în jurul construirii acestei biserici este pentru faptul că se află în proximitatea unor blocuri”, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimar (sursa)

Genial, ce să mai. O biserică pe o bucată dintr-un teren de fotbal fix lângă niște blocuri ca să se audă bine clopotele alea dimineața.

Nu e cazul să intrăm din nou în polemica cu numărul de biserici construite în România.Dar poate ar fi o idee să discutăm despre amplasamentul lor.

Aceasta care se construiește acum fix în mijlocul drumului ar da impresia că e un caz extrem.
Dar eu mă uit în București, pe unde au apărut biserici noi. Dacă stai să te uiți nu au răsărit chiar precum ciupercile după ploaie, dar tot au răsărit aproape pe oriunde s-a găsit loc.
Nu a contat pentru nimeni unde, dacă e fix între blocuri sau nu. S-a găsit peticul de pământ, s-a trântit și biserica.

Și o să fie lumea care spune că e bine, e mai aproape de comunitate. O fi mai aproape de comunitate, nu zic nu.
Dar așa cum unii îl înjură pe vecinul care îi trezește dimineața cu bormașina sau pe cel care pune manele toată noaptea, aș zice că sunt și destui care nu sunt prea încântați să fie treziți de clopotele “silențioase” ale bisericii.
Ah, și în cazurile și mai frumoase, să fie nevoiți și să ascultă toate slujbele în propria casă, chiar dacă stau cu geamurile închise. Asta pentru norocoșii care au lângă ei biserici ai căror preoți vor să-și sporească audiența și hotărăsc să pună și ditai boxele în afara bisericii, pentru a li se putea auzi vocea răgușită în tot cartierul.

Cât despre această biserică din Hunedoara, până la urmă e logic. Unde altundeva decât pe un teren de fotbal poți auzi mai des de Hristos, părinți (mame în special), vii și morți?

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>