Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Pentru asta cine plătește?

Tot zic că scriu de ceva timp și am uitat despre lucrările pentru noul bulevard Berzei – UrAnus.

În afară de distracția cu Hala Matache, este foarte interesant de văzut și ce se execută pe strada Buzești, viitoare parte a acestui nou bulevard, de la Piața Victoriei și până la (fosta) hală Matache.
Eu am ocazia să trec foarte des, poate chiar mai des decât ar fi sănătos :) prin acest loc, prin care teoretic ar cam fi trebuit să fie gata toate lucrările.
Ceea ce ar fi fost și aproape posibil în condiții normale. Atâta tot că la noi mai rar vezi condiții normale și chiar dacă vezi că a fost turnat deja tot asfaltul nu trebuie să te aștepți că se și termină.

Pentru că după ce s-a turnat frumos asfaltul pe toată această bucată, primul lucru care s-a făcut a fost să se răcâie pe jumătate din suprafață. Motivul – șinele de tramvai fuseseră și ele asfaltate cu ocazia asta așa că a trebuit râcăit asfaltul, puse din nou șinele și reasfaltat la nivelul corespunzător.

Toate bune și frumoase, se scapă de această problemă. Se mută muncitorii la râcăit și pregătit pentru asfaltat mai departe.
Între timp, apare altă echipă de muncitori, la nici o săptămână distanță și începe (foarte) minuțios să distrugă cam tot ce-au făcut ăia dinainte.
Uitați și câteva poze făcute pentru exemplificare:

Din păcate m-am gândit cam târziu să fac poze, acestea fiind făcute deja în stadiul la care lucrarea ajunsese la partea de refacere a drumului.

Tot acest dezastru s-a întâmplat pentru că trebuiau să fie puse p-acolo și niște țevi. Dar ce modalitate mai bună de a face acest lucru decât să se aștepte până se asfaltează și de-abia după aia să se sape pe toată acea bucată de drum?

Vorbim deci de câteva sute de metri de drum cu două benzi pe sens care trebuie re-asfaltate. Totul din cauza unor idioți care nu au fost în stare să facă niște lucrări într-o ordine normală.
Și mă întreb și eu ca fraierul – pentru chestia asta mai plătește cineva în afară de contribuabilul care plătește impozite de pomană?

, ,

2 Responses to “Pentru asta cine plătește?”

  • geva says:

    Hai sa te luminez ca sa poti dormi linistit.Intr-adevar te-ai numi bine fraier.De ce?pentru ca vorbesti in necunostinta de cauza.De platit pt. gresala asta plateste cine a gresit,adica ApaNova.Crezi ca era mai bine sa nu se schimbe tevile(existente de vreo 30 de ani)care se puteau sparge si tot aici sen ajungea,dar de data asta plateam noi contribuabili.Asa ca abtine-te sa discuti despre lucruri de care nu ai cunostinta.In rest toate cele bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>