Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Vă guvernează PDL?!

toate-partidele-sunt-compromiseUn titlu ciudat, nu? Doar USL a câștigat alegerile cu 70% acum nici 6 luni de zile și ei sunt la guvernare.
Dar hai să facem o scurtă trecere în istorie, care erau problemele de atunci?

Păi prima problemă era Băsescu, nu? În cazul în care nu v-ați prins, este tot acolo, bine mersi.
Nici măcar atâta n-a fost în stare USL-ul să facă, să-l dea jos pe Băsescu.
Apoi erau marii pedeliști – Blaga, Udrea, Videanu etc. I-au înlocuit Dragnea, Fenechiu, Oprișan, Șova .. o diferență colosală, ce să mai.

Dar poate ați uitat de UNPR:

2011 – Ponta Cei care sunt ofiţeri acoperiţi, cei cu dosare penale cărora le promite Oprea (Gabriel – n.r.) că le rezolvă, cei care vând voturi pentru bani s-au dus (la UNPR)  (sursa)

Oare unde-o fi Oprea acum? Cumva vicepremier? Și tot UNPR-ul fix înapoi în PSD? Deci cât din guvernarea PDL e înapoi la guvernare?
Sau să ne întrebăm unde o fi Stănișoară care îl înjura de zor pe Antonescu și acum este un PNL-ist de succes? Și câți alți politicieni din PDL sunt acum în USL?

Dar stați, că ăștia nu contează. Dacă nu erau ăia de sus la putere, hoții pedeliști nu ar fi distrus economia țării prin:

Proiectul Roșia Montană din 1997 este blocat şi va fi în continuare pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi, aşa cum e cumpărat preşedintele Traian Băsescu, cum sunt cumpăraţi alţii (Victor Ponta, 6 oct. 2011 – sursa)

Să citim și din moțiunile de cenzură din 2011, 2012 făcute de PSD (text integral aici):

De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de sist, in conditiile in care nu existau studii si nici cadrul legislativ (…) riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?

Cupru Min” — S.A. (…) este inca o dovada a iresponsabilitatii cu care Executivul abordeaza chestiunea privatizarii resurselor solului romanesc.

CFR Marfă - Creşterea pachetului de acţiuni ce urmează să fie vândut de la 20% la 50% ridică semne de întrebare şi ne duce cu gândul la interese clientelare (moțiune 2011)

Sau poate cei de la FMI sunt ăia răi?

În afară de faptul că girează toate măsurile stupide şi incoerente ale Guvernului, participă alături de Guvern la un mod în care populaţia ţării nu află adevărul despre ţară (aug. 2010 – sursa)

Mai găsiți câteva “mici” probleme d-astea minore și în acest articol

Deci ce e că guverna PDL, ce e că guvernează USL acum? Aceeași Mărie, doar cu altă pălărie.
Nu de alta, dar oricum entuziasmul singurii măsuri diferite, a TVA-ului de 9% la pâine o să treacă repede când veți vedea facturile la gaze și curent (sau prețul băuturii că și-aia se scumpește)

Faptul că fiecare își creează impresia că unii dintre ei fură ceva mai mult decât ceilalți e de pomană, deși e tragi-comic cum la fiecare alegeri această percepție se schimbă la marea majoritate.

Adevărul e că toate aceste partide fură enorm de mult și n-are aproape nici o importanță cine e la guvernare, același rahat îl fac.
Iar partea cea mai de cacao este că nici nu văd, cel puțin momentan, vreo posibilitate de a ieși din acest cerc vicios.

, ,

3 Responses to “Vă guvernează PDL?!”

 • Ciobanu Liviu Vasile says:

  :) )) Problema ramane desi tu esti dragut si incerci sa explici de ce fac toti la fel, aceleasi chestii… cum spunea Caragiale, turmentand un personaj – eu cu cine votez. Sunt convins ca si in afara sunt la fel aceste personaje – politice. Vezi Berlusconi, Watergate etc. Sunt convins ca problema e in tipul asta de organizare/conducere si se perpetueaza ideea de tara sanatoasa condusa de alesii poporului… nu ne ramane decat sa speram ca vor aparea acei politicieni ce isi dau demisia cand sunt prinsi, asa cum am vazut la unul din Islanda sau la unul din Norvegia. Ei tot fura insa se opresc cand se afla… in rest, ar trebui sa acceptam si sa alegem daca sa ne mai implicam sau nu, pro sau contra…

  • admin says:

   o să apară acei politicieni când se va schimba mentalitatea și la nivelul populației să nu se mai meargă pe principiul “și mie ce-mi iese”, “las că merge și așa”.
   Dar nu știu cum și când se va întâmpla asta, dacă se va întâmpla vreodată

 • Alin says:

  Da. Bine zice Liviu, cu certateanul turmentat. SUNTEM O TARA PLINA DE CETATENI TURMENTATI, si nu neaparat de la alcool… De aceea suntem vai de pula noastra…

  Ne-au tot invartit, ne-au debusolat, ne-au aiurit de cap…pana ne-a venit rau, exact ca si cand te invartesti pe loc ! Si uite ca au reusit sa debusoleze un intreg popor !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>