Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Scrisoare către telespectatorii Antena 3

Antena 3 - Basescu e de vina

foto via timesnewroman

Am văzut că ultima modă acum pe net este să publici câte-o scrisoare și am zis că trebuie să mă aliniez și eu tendinței.
Și ce scrisoare mai bună decât una adresată telespectatorilor antenei 3, și implicit ai vestiților Gâdea, Ciuvică și Badea? Bine, nu toți telespectatorii, doar cei devotați care se uită aproape zilnic la ei.
Mai ales după ce zilele trecute Arhi, care îl înjură pe Băsescu de ani buni deja, a fost făcut băsist ordinar și înjurat bine doar pentru că a avut “tupeul” să zică ceva de Antena 3.
Ah, și în același timp, și pentru că anteniștii se declară și “cea mai credibilă și îndrăgită instituție de presă” (via).

Să începem deci cu un scurt preambul: sper că putem să ne punem de acord asupra faptului că tu, telespectatorule, te uiți așa de des la Antena 3 pentru că îl urăști pe Băsescu. E ok, chiar normal aș spune, te uiți la informațiile care îți validează opinia deja formată

Dragă telespectatorule și susținătorule al Antenei 3,

Eu nu o să îți spun că Antena 3 e un post de rahat și nu o să scriu că Antena 3 este un post cu proști și pentru proști. Știu că asta nu ar aduce nimic mai mult decât niște apelative de băsist (gravă înjurătură în ziua de azi).
O să încerc în schimb să îți prezint, ca nici să nu te plictisesc prea tare, doar două lucruri amărâte și pe cât posibil pe înțelesul tău.

Primul lucru, ca pentru început așa, aș vrea să înțelegi că dacă acest post preferat al tău este văzut prost și înjurat de cineva, asta nu înseamnă neapărat acel cineva este un băsist.
Ca să înțelegi asta, gândește-te la următorul lucru:

să zicem că Maria îl înjură pe Ion și zice tuturor că are puța mică. Dacă vine Vasile și începe să o înjure pe Maria, asta nu înseamnă neapărat că Vasile e homosexual și îl iubește maxim pe Ion.
E aproape la fel de probabil ca Vasile să o înjure pe Maria doar pentru că e o curvă proastă și urâtă și care, deși îl înjură pe Ion, ar fi pregătită oricând să se fută și cu el dacă așa i-ar zice peștele.

Cam la fel e și cu Antena 3. Și ei tot după cum dictează “peștele” acționează.

Sunt probabil destui cărora nu le place nici de Băsescu, dar nici de vestiții moderatori de la antene.
Antena 3, la momentele ei de maxim, e urmărită de, să zicem, 2 milioane de oameni. Și, după cum este și zicala anti-băsistă, sunt 7,5 milioane de oameni care-l vor jos pe Băsescu. Rămân măcar 5 milioane de anti-băsiști care nu se uită la Antena 3.

Poate fi pentru că țin minte cum vașnicii luptători pupau liniștiți în cur și PDL-ul cât timp șeful lor a fost aliat (scurt timp) cu ei.
Poate pentru că ceea ce zice Gâdea în emisiunile lui nu poate avea credibilitate atâta timp cât au fost prinși de atâtea ori cu cioara vopsită.
Poate pentru că subiectele emisiunilor sunt dictate dimineața în ședința de partid (după cum s-a văzut în stenogramele din campanie)
Poate pentru că le place să își găsească publicitate prin șantaj (doar pentru că sunteți siguri că Băsescu a împins dosarul în față nu înseamnă că nu sunt vinovați)

Sau poate pur și simplu pentru că nu le place de fața lui Badea. Irelevant.
Ce trebuie reținut este că nu oricine atacă Antena este un băsist.

Acum, în speranța că asta s-a înțeles, să trecem la punctul doi care este puțin mai dificil:

dușmanul dușmanului meu nu îmi este întotdeauna prieten

Tu îl urăști pe Băsescu. Antena 3 este, stați puțin să nu mă înec de râs, “simbolul rezistenței“, stindardul luptei împotriva răului promovat de Băsescu și acoliții lui.

Chestia e că în timp ce tu trebuie să îl înjuri pe băsescu în fața pet-ului de bere uitându-te cu scârbă cum mai dispar niște locuri de muncă și prețurile tot cresc, ei primesc mii de euro pe lună doar ca să îl înjure zilnic.
De fapt, poate d-asta îți și place de ei; ai vrea și tu să te plătească cineva doar ca să îl înjuri zi de zi.

Dar apare următoarea problemă: chestia asta vine cu un preț. Nu e de ajuns să îl înjuri pe Băsescu, trebuie și să îl pupi în fund pe șeful, să prezinți orice informație în interesul lui.
Și aici vine partea cu dușmanul-dușmanului. Pentru că de data aceasta dușmanul dușmanului nu îți este prieten. Poate ai vrut să te aliezi cu el anul trecut pentru a scăpa de cel care ți s-a părut un dușman mai mare.
Dar acum? Ce faci? Te uiți cu plăcere cum este înjurat un hoț comunist, dar îți face plăcere să te uiți și cum e pupat în cur și i se apără interesele unui alt hoț comunist?

Cât de masochist poți să fii? Să stai să te uiți la Gâdea cum mai găsește o problemă în țara asta care e din vina lui Băsescu și în același timp îi face și o albire anală cu limba lui Voiculescu? Cum îl arată pe acest turnător dovedit drept cea mai cinstită persoană din cel mai cinstit guvern al celei mai cinstite țări?
Gâdea e nevoit să o facă; oricât de hoț securist ordinar ar fi șefu’ Voiculescu, tot șef rămâne, tot trebuie pupat în cur. Dar tu? Tu ce motiv ai?

Suntem în “era informației”, există sute de site-uri cu știri de unde îți poți alege, atât pro cât și contra Băsescu, orice vrei tu.
Și în condițiile astea chiar crezi că postul care în primul rând trebuie să apere interesele patronului este prietenul tău? Este atât de bun și cinstit încât merită apărat până în pânzele albe?

Doar zic și eu. Oricum, dragă telespectatorule, ca pentru această zi de luni, îți urez o săptămână bună în care să muncești cu drag și spor pe al patriei ogor pentru tine și nu pentru un politician sau un post de televiune, oricare ar fi acesta.

,

3 Responses to “Scrisoare către telespectatorii Antena 3”

 • Nautilus says:

  1. Antena 3 nu e un post de rahat.
  2. Antena 3 nu este un post cu proști și pentru proști.
  3. Antena 3 este cea mai credibilă și îndrăgită instituție de presă.
  4. Antena 3 nu pupa liniștită în cur PDL-ul cât timp șeful lor a fost aliat (scurt timp) cu ei.
  5. Gâdea nu găsește probleme în țara asta care sunt din vina lui Băsescu și în același timp nu îi face și o albire anală cu limba lui Voiculescu.
  6. Din câte au zis nişte bloggări din top 100 românesc (unde i-a băgat coana Alexa), eu sunt mincinos, cocalar şi ţigan, aşa încât în ceea ce priveşte punctele 1, 2, 3, 4 şi 5 e adevărat contrariul a ceea ce afirm :D :P

 • Generalul says:

  Indemni la GANDIRE telespectatorii Antenelor? Fail din start…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>