Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Ia sămânța neamule!

Curățat de semințe în IOR (foto Nicu Buculei)

Curățat de semințe în IOR (foto Nicu Buculei)

Știți știrea cu primarul din Giurgiu care a dat o hotărâre prin care cei care mănâncă semințe și aruncă pe jos cojile sunt amendați?

Acea hotărâre este irelevantă pentru că există de mult legea conform căreia poți fi amendat dacă faci mizerie în spațiul public.
Singura chestie este ca legile să se și aplice.

Sincer vorbind, în România există o grămadă de legi îndeajuns de bune, dar care nu se aplică mai deloc sau se aplică doar pentru cei mai fraieri.
Oamenii care ar trebui să dea amenzi ba lipsesc, ba se fac că nu văd (eventual pentru prețul corect).
Iar restul se complac în această situație. Vezi pe unu că aruncă mizerie pe jos, treci liniștit mai departe. Ce mare chestie încă un ambalaj pe jos, și-așa nu e treaba mea. Plus că e doar un ambalaj mic, sunt alții care aruncă saci întregi. Eh, și așa, cu încă un ambalaj, și încă unul ș.a.m.d se strânge mizeria. Și nimeni nu spune nimic.

La fel ca și cu corupția și hoția din țară. Nu spune nimeni nimic de Dorel care face evaziune și nu-ți dă niciodată bon fiscal. E o chestie inocentă, nu? Ce mai contează că sunt 50 de mii de Dorei și din evaziunea pe care o fac ei se strâng câteva miliarde care ar fi putut intra în buzunarul statului și implicit și al tău.
Ne uităm doar la ăia care fură milioane și îi înjurăm. Ne gândim doar la zicala conform căreia peștele de la cap se împute, deși în cazuri din astea se pot obține mult mai ușor rezultate pornind de la coadă

Dar ca să revin la subiectul inițial, o chestie de bine de spus astăzi despre Robert Negoiță, noul primar de la sectorul 3: a trimis Poliția Locală prin parc în IOR și i-a luat frumos pe câțiva dintre cei care spărgeau semințe. Nu a avut nevoie de nu știu ce hotărâre de consiliu, ci doar de oameni care să pună în aplicare legile deja existente.

Culmea, chiar le-a dat și de ales celor pe care i-a prins: ori amendă, ori curățați în urma voastră. Mai mult, le-a pus la dispoziție și mături cu care să scape de mizerie (și implicit și de amendă).

Un stil drăguț, o încercare de a îi educa. Deși sincer cred că era mai bine să le dea direct amendă, aia îi ardea mai tare și sigur o țineau minte pe viitor.

, , ,

5 Responses to “Ia sămânța neamule!”

 • cotos says:

  O amenda face uneori mai multe decat 10 gesturi. Dar totusi, poate daca vor curata acuma, nu vor mai face mizerie a doua oara.

 • Jacob says:

  “Ce mai contează că sunt 50 de mii de Dorei și din evaziunea pe care o fac ei se strâng câteva miliarde care ar fi putut intra în buzunarul statului și implicit și al tău.”
  Farasuparare fara suparare. Banii care se duc la stat se fura in proportie de peste 70%. Daca nu faci evaziune, statul iti ia absolut TOT. Daca nu ai avut o firma, nu ai de unde sa stii chestia asta. Sa vorbim din stirile ProTv stim toti. Numai ca realitatea nu e la TV, e pe teren.Tu esti angajat si nu te confrunti direct cu statul ca de la firma la stat.

  • admin says:

   Jacob, într-un fel ai dreptate. Să faci o afacere cinstită 100% în România e extrem de greu.
   Dar asta nu înseamnă că poți să zici “e ok să furi, că și alții te fură pe tine”. Intri într-un cerc vicios din care nu o să mai ieși niciodată

 • Alin says:

  “buzunarul statului și implicit și al tău.”

  Aici te inseli amarnic. Buzunarul statului nu mai e de mult, al meu si al tau… E al LOR…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>