Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Terorism în România

Aseară m-am uitat la un film făcut special pentru odihnirea creierașului, Olympus has Fallen.
Un film în care Gerard Butler, actorul principal, bate tot ce prinde și reușește să salveze toată țara de unul singur.

Scenariul filmului este, în linii mari, cam același cu al altor sute de filme: teroriștii capturează un obiectiv important american, armata nu poate face nimic, dar un singur om care se găsește întâmplător pe-acolo omoară toți teroriștii.
În Olympus has Fallen apar, de-a dreptul enervant chiar, și vestitele clișee din filmele de la Hollywood: America e cea mai tare țară, tot poporul se uită cu sufletul la gură la ce se întâmplă, nu negociem cu teroriștii și nimeni nu divulgă informații confidențiale.

Eh, și cum mă relaxam eu așa la film, mi-a trecut prin minte următoarea întrebare: cum ar fi o situație reală cu niște teroriști în România? Să îi vezi la un loc pe Băsescu, Ponta, Antonescu și încă vreo câțiva strânși într-un loc drept ostatici?

Cel mai probabil bancul cu “am strâns și noi 2 litri de benzină” ar fi cât se poate de real. În România clasa politică este atât de jalnică încât, în loc să se strângă să susțină liderii țării, majoritatea românilor ar da o petrecere (din aia cu mulți mici și bere) într-o astfel de situație.

Dar probabil nu ar fi cazul, că politicienii noștri ar fi pregătiți imediat să negocieze.
Ah, vreți informații secrete? Cât scoateți pe ele, 100 de milioane? Dați și voi acolo 2-3 și pentru buzunarul nostru și vă asigurăm și transportul până unde vreți voi. Stați liniștiți, avem experiență în a scoate oameni din țară.

Asta inițial, că la o negociere mai intensă, Băsescu s-ar mulțumi cu o ladă de whisky și Ponta ar negocia pentru un doctorat nou pe care să-l mai treacă în CV. Antonescu între timp deja dormea, dar îl mandatase pe Ponta să ceară și pentru el o pernă mai comodă.

, , ,

2 Responses to “Terorism în România”

  • andreea says:

    cred ca teroristii sunt niste prosti. daca ar fi destepti ar veni la romanica si i-ar strange pe toti la un loc (de la basescu pana la ultimul parlamentar) si i-ar tine captivi forever. nu numai ca ar fi ajutati, dar s-ar putea sa li se dea si juma de imparatie pentru binele pe care-l fac :D

  • Alin says:

    Du-te ma prietene, astia 3 la cat is de fricosi si de pacalici, s-ar pisa pe ei sa ii captureze niste teroristi, ar face infarct inainte sa ceara aia rascumparare ! :) )

    Sunt niste ratati, nu au sange-n coaie, nu stiu decat sa fure, dar intr-o situatie de viata si de moarte, cred ca ar muri de frica, sunt doar niste pizde fricoase, nemernicii naibii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>