Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Băsescu și Hayssam

Interesantă operațiunea cu aducerea lui Omar Hayssam în țară.
Din câte se aude pe la știri, s-ar părea că a fost vorba de o operațiune din aia top-secret ca în filmele americane, dar unde actorii principali au fost băieții de la SIE.

Ce mi s-a părut mie în schimb și mai interesant au fost declarațiile politice.
Ponta a dat din nou cu mucii în fasole, văzându-se că nu știa nimic de toată treaba, dar simțind nevoia să se bage în seamă. Ba n-avem acord de extrădare, ba avem, știam de situație, instituțiile statului bla,bla și evident despre Băsescu care n-are nici o treabă.

Dar pe lângă Ponta, mi s-au părut mult mai interesante declarațiile lui Băsescu. Cel care evident știa foarte bine despre ce e vorba (astea-s genul de lucruri care se discută obligatoriu înainte prin CSAT).

Ca declarații a început inițial foarte bine:

Nu confirm, repet, nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. De asemenea, nu confirm că a fost repatriat cu un avion al Armatei Române. Şi, în sfârşit, nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare

O tehnică bună asta cu repetarea acelui “nu confirm”, folosită special pentru a întări și a da mai multă forță declarației. (probabil era discursul deja pregătit și analizat)

Dar după aia, la insistențele jurnaliștilor, cel mai probabil Băsescu a ieșit din discursul pregătit și a dat o chiflă cât se poate de mare:

Cum să vă spun, când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat

Cum să zici nene așa ceva? E de o prostie rar întâlnită, în special la un asemenea nivel.

Știți toate acele filme americane cu operațiuni secrete? Care-i prima chestie care se spune înainte de a pleca în misiune? Dacă ești prins, această operațiune nu există, nu știe nimeni nimic despre tine.

Adică așa cum e și normal. Orice astfel de operațiune secretă nu este recunoscută decât în cazuri excepționale. De exemplu, cum au făcut americanii cu Bin Laden.
Bine, am mai făcut-o odată noi cam în același caz, când au fost recuperați jurnaliștii din Irak. Dar atunci n-a zis nimeni nimic pentru că era vorba de recuperarea unor ostatici.

Așa în schimb, președintele României vine și, cu o propoziție amărâtă, reușește să transmită că a făcut un posibil incident diplomatic internațional prin trimiterea unor posibili mercenari într-o țară străină să facă o treabă murdară

Noroc că toată treaba a fost la sirieni care au atâtea probleme la ei în țară încât “operațiunea neaturoizată” a românilor este irelevantă și nu reușeste să ridice nici o sprânceană. Că dacă era prin altă țară unde nu era ditai războiul civil cine știe ce s-ar fi întâmplat.

, ,

2 Responses to “Băsescu și Hayssam”

 • laurentiu says:

  Si sum justifica Romania aparitia lui Omar in fata judecatorilor? Ca a venit inapoi cu ONT-ul? V-ati gandit ca poate tara din care a fost “saltat” nici nu stie ca s-a desfasurat pe teritoriul ei o “operatiune neautorizata” de ea?
  Daca spunea Basescu: “L-am luat cu forta din Iordania (Liban, Siria, Irak etc)” ce ziceau autoritatile acestor tari cand aflau asa ceva?
  Operatiunea nu putea fi tinuta secreta atata timp cat Omar Hayssam a fost adus in Romania si va aparea in fata judecatorilor.

 • Roxana says:

  „O tehnică bună asta cu repetarea acelui “nu confirm”, folosită special pentru a întări și a da mai multă forță declarației.”

  Singura problemă fiind că administrația prezidențială declarase mai devreme puțin că Hayssam fusese adus în țară.

  Părerea mea despre declarațiile tuturor: wtf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>