Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Epurări politice

Știți vorba aia cu hoțul strigă hoții? Cam așa sunt și politicienii.

Fenechiu era ieri foarte supărat și zicea că nu ar dori nimănui să treacă prin aceste clipe. Săracul de el, care din afaceri cu statul are o avere declarată de ordinul milionului de euro, iar neoficial cică de destule milioane.
Și tot el se plângea ieri pe la antene că nu e hoț. Motivația: pentru că au furat Boagiu și Berceanu. Tare, nu? Dacă au furat și alții înseamnă că eu sunt cinstit.

Dar pe lângă Fenechiu ieri m-a distrat foarte tare și o declarație a unuia de la PDL, Alin Tișe, care mai e și vicepreședinte de partid:

USL face epurări politice, 6.000 de familii de funcţionari publici vor fi epurate politic, pentru că 6.000 de oameni vor fi daţi afară din instituţiile publice (sursa)

De ce m-a distrat? Simplu. Pentru că este fix situația de hoții strigă hoții. La fiecare schimbare de putere se întâmplă peste tot cam același lucru.

Toți oamenii din poziții cât de cât de conducere, începând de la directori, dar ajungând până la poziții minore, gen asistenta șefă dintr-un spital, sunt puși după afinitățile politice.
Este o nesimțire maximă, dar se întâmplă de 20 de ani la fel. Și fix asta a făcut și PDL-ul când a venit prima oară la guvernare în 2004.

Da, știu, acum e vorba de dat afară, nu de schimbat oamenii.
Dar când e vorba de dat afară de la bugetari, cei care rămân sunt întâi acei puțini oameni fără de care nu ar mai merge treaba de nici o culoare. După care rămân pilele.
Așa a fost întotdeauna și nici nu se va schimba acest lucru prea curând

Dar hai să ne plângem de epurări politice că sunt schimbați sau dați afară oamenii foarte “competenți” puși acolo de PDL acum câțiva ani pe fix același principiu.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>