Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Să adoptăm câini

Şaptesprezece persoane au sterilizat gratuit, au adoptat şi s-au angajat să păstreze peste 1.100 de câini, printre “campionii” la adopţii fiind cinci persoane care au sterilizat și adoptat, fiecare, 171, 159, 96 şi, respectiv, câte 80 de animale. (sursa)

Vedeți, aceștia sunt oamenii cu suflet care chiar au grijă de săracii câini. Nu iau câte un câine, iau cu zecile sau chiar sutele și au grijă de ei. Lasă la o parte problemele pe care le au ei și își dedică timpul acestor sărace animale cu suflet bun.
Unii au timp și mai fac și câte o asociație care să se asigure că acestor animale li se respectă toate drepturile.

Ăsta e adevărul? Sau faptul că, pentru a câta oară oare, se demonstrează că pentru foarte multe dintre aceste persoane și asociații, câinii reprezintă doar un venit, iar toate manifestațiile lor au scopul de a se asigura că nu le dispare pâinea de la gură.

În urma verificărilor a rezultat şi faptul că, deşi sterilizările au fost făcute pe bani publici, anumite persoane au făcut campanii de strângere de fonduri, “menţionând pe diverse canale că aceşti câini sunt sterilizaţi din fondurile asociaţiilor pe care le deţin”.

Na, trebuie să funcționeze și aceste asociații. Cum să își ia ONG-istul mașină nouă fără banii de pe spinarea celor destul de fraieri încât să le doneze bani de pomană?

În rest, cine știe câți dintre acei câini chiar au fost sterilizați. Că de adoptat știm deja că marea majoritate sunt de mult înapoi pe străzi. Dar unii încă se mai miră de ce e plin de câini pe stradă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>