Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Poliția în acțiune

Poliția - Jaguar XFR

Poliția – sursa hotnews

Poliţiştii au reţinut, sâmbătă, 358 de permise de conducere şi au amendat peste 8.800 de şoferi, dintre care aproape jumătate pentru că au condus cu viteză, alte 66 de persoane fiind prinse băute la volan, informează, duminică, Poliţia Română.
Acţiunile au fost desfăşurate de poliţişti de vineri până duminică şi vizează reducerea evenimentelor produse din cauza vitezei excesive, menţinerea ordinii publice şi prevenirea faptelor antisociale, a precizat Poliţia Română. (sursa)

În weekend am făcut un drum până la Târgoviște așa că am putut să observ foarte bine “acțiunile” desfășurate de polițiști pentru reducerea evenimentelor produse din cauza vitezei.

Practic, au avut oamenii normă să dea ceva amenzi așa că au scos frumos radarele și le-au poziționat cât mai bine. Nu de alta, dar radarele de pe drumul București – Târgoviște pe unde am trecut eu numai pentru prevenire nu erau (și prin toată țara cam la fel le pun, dar pe astea le-am observat pe viu)

Erau băieții la ciupeală la marele fel. Un radar era postat foarte strategic pe sensul spre Târgoviște imediat după coborârea de pe un pod (pentru cine știe drumul, după Chitila, cel dinainte de Tărtășești).
Un pod care are două benzi pe sens, este și în afara localității, dar are limitare la 50 km/h. Evident că pe-acolo se circulă în mod normal de la 80km/h în sus fără nici o problemă. Locul perfect pentru un radar, ce să mai.

Al doilea radar, aproape la fel de bine poziționat. Radarul stătea imediat după ieșirea dintr-un sat, dar îndeajuns de aproape încât să îi prindă pe cei care accelerează înainte de ieșirea din localitate.

Și am văzut și un al treilea poziționat foarte bine la întoarcere. Era în București, la vreo 500 de metri după intrarea dinspre Chitila. Din nou două benzi pe sens, nici o clădire, zonă cu risc de accidente minim, dar loc ideal pentru radar.

Normal, fiecare dintre aceste mașini cu radar avea “clienți” în momentul în care am trecut eu pe lângă ei.

Eu înțeleg, regulile sunt reguli și plătești dacă ești prins încălcându-le.
Dar ceea ce fac polițiștii cu aceste mirobolante acțiuni de a pune radarele în acest mod nu se cheamă prevenire, ci se cheamă un motiv în plus pentru șoferi să îi înjure.

, , ,

7 Responses to “Poliția în acțiune”

 • Ginxy says:

  Ce expresie…”Erau băieții la ciupeală la marele fel.” Deci, in Franta am vazut radar in sat, ascuns dupa un colt intr-un giratoriu si limita de viteza pe portiunea respectiva era de 40. Asta ce mai era? Descurajare sau ciupeala? Un amic de acolo mi-a povestit cum ii ia radarul din tufisuri, din elicopter, etc. Cum stateau gaborii sa in giratoriu de sat sa vada daca se semnalizeaza corect intrarea si iesirea din giratoriu. Exista si o zi pe … nu stiu exact perioada, numita ziua toleranta zero. Te pozeaza din elicopter daca fumezi la volan, daca vorbesti la telefon, daca te scobesti in nas sau in spate…Deci la noi este inca lejer.

  • admin says:

   n-am zis ca doar la noi se practica treaba asta :)

   chestia e ca (dupa parerea mea) aceasta modalitate de a ascunde radare doar pentru a prinde musterii nu aduce mai nimic bun. Nu cred ca soferii o sa respecte mai mult regulile de viteza asa, ci doar o sa injure politia mai mult.

   Vrei sa pui radare pentru prevenirea accidentelor? Pune prin toate satele pe langa treceri de pietoni, unde chiar apar accidente nasoale. Pune inainte de curbe nasoale pe unde au fost multi viteji iesiti de pe drum. Asa faci prevenire.

   P.S. la francezi n-ai voie sa fumezi la volan?

   • Ginxy says:

    Din cate am auzit NU! Cea mai buna prevenire este arsul la buzunar. Faptul ca “vitezomanul” vede radarul din departare, incetineste si dupa aia isi revine la viteza initiala fara consecinte, ii da un sentiment de invincibilitate. Arde-l la buzunar si o sa fie socat o bucata de vreme.
    PS: Eu acum vorbesc din experienta proprie :D

 • Nautilus says:

  1. Tot ce face un Garcea (român sau occidental) pe şosea are într-un fel sau altul legătură cu ciupeala. Singura diferenţă între o lume coruptă şi una cinstită e buzunarul în care ajung banii: al Statului sau al lui Garcea însuşi.

  2. Ciupeala este necesară, şi după prima muşcătură a crizei din 2008 a devenit şi mai necesară din motive sociale, nu financiare.

  În prezent, puterea de care dispune un cetăţean obişnuit, ca automobilist sau altcumva, este cu totul alta decât cu 1 sau 2 generaţii în urmă: în trecutul apropiat, procentul populaţiei obişnuite care îşi permitea maşină era mai mic, iar maşina însăşi însemna altceva decât în zilele noastre. Cu ce putea merge clasa medie occidentală cu 2 generaţii în urmă? Renault 18? Fiat 1300? VW 1600 Variant? BMW 1500? Mercedes-Benz 200D? Austin 1100? E o diferenţă cam mărişoară faţă de Golf V GTI sau Subaru WRX, sau chiar faţă de umila Skoda Octavia Tour 1.8T. Cu 15 ani în urmă, era o mare realizare să ai BMW Ursuleţ 325i (170 CP) sau Golf VR6 (180 CP), în zilele noastre o maşină de 180 CP e o jucărie, nici măcar nu te mai bagă nimeni în seamă cu ea.

  Un telefon mobil de azi e mai capabil ca un computer mainframe al anilor ’80. Aparatura de filmare camuflată în stilouri sau brichete era apanajul lui James Bond, însă de câţiva ani încoace cumperi un stilou cu cameră digitală încorporată cu 279 de lei (cât să umpli un rezervor cu benzină) de pe site-uri. Cu numai câteva sute de euro, un electronist bun poate intercepta semnalul GSM fără nicio problemă, şi nu ai niciun mijloc de a te păzi.

  Nu e politically-correct să fii mai puternic decât Statul. Dacă autorităţile ştiu că puterea publicului obişnuit a crescut, reacţionează şi ele. Mai urât decât în trecutul apropiat, când nu aveau atâtea motive să o facă.

 • Roxana says:

  Zi și tu dacă nu merită să-ți iei o mașinuță de-aia care merge cu maxim 45 la oră, ca să te înjure și poliția puțin că respecți prea tare limita de viteză.

  • admin says:

   Cu aia cred că nu doar poliția se oftica :)

   • Roxana says:

    Și asta e drept. Dar dacă o pictezi în culori vii și să scrii pe spate „Melc turbat, rugăm depășiți”, păcatele îți sunt probabil iertate de ceilalți șoferi, că au ce povesti rudelor și prietenilor când ajung acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>