Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Cu mașina în service

Vineri am fost să îmi fac și eu revizia anuală la mașină. În afara faptului că le-am lăsat un pogon de bani (a trebuit să schimb și plăcuțele de frână și din păcate și un deflector de aer), am mai aflat și următorul lucru:

- De câți mecanici e nevoie să schimbi un bec la o mașină?
- Minim cinci. Unul pune testerul pe mașină, unul schimbă becul, unul se uită la faruri în față, unul se uită în spate și unul supraveghează.
Iar toată această operație durează minim jumătate de oră.

Partea proastă e că acest lucru l-am aflat pe pielea și timpul meu.

Au constatat oamenii în timpul reviziei că aveam un bec de poziție pe spate ars. Sincer vorbind, cred că era ars de vreo două luni, dar uitasem total de el. Oricum, le-am zis să îl schimbe.

Toate bune și frumoase, se termină revizia, dau banul gros și plec. Norocul meu a fost că ieșeam din oraș așa că am aprins luminile aproape imediat după ce am plecat de-acolo. Astfel am reușit să văd că mi se aprinde un martor prin bord care nu avea ce căuta acolo.
Am întors frumos mașina, am ajuns înapoi la service, m-am prezentat frumos la băiatul de la recepție service și i-am povestit că știu că nu mustește inteligența la mecanici, dar măcar un bec m-aș fi așteptat să fie în stare să schimbe fără să apară probleme.

Așa că, după cum am povestit mai sus, s-a format un grup bine definit de 5 mecanici care au stat să verifice extraordinar de dificila operațiune a schimbatului becului.
După vreun sfert de oră au venit victorioși că problema era că uitase careva să dea exit de pe tester și d-aia se aprindeau martorii.
Atâta tot că acum nu am mai stat să aflu pe drum dacă au rezolvat sau nu problema, m-am uitat direct de acolo. Într-adevăr, nu se mai aprindea nici un martor. Atâta tot că acuma nu se mai aprindea nici becul

Cu înjurăturile de rigoare s-au apucat să verifice din nou ce se întâmplă (iar în formație completă). După încă vreo 20 de minute s-au întors. Becul pe care îl puseseră ei în loc era prost și în acea juma de oră cât s-au chinuit ei p-acolo de pomană se arsese.

Au reușit ei astfel să schimbe un bec (de două ori ce-i drept) în mai mult timp decât niște plăcuțe de frână? Au reușit.
Un bun vânzător ar putea face acum o reclamă la service: noi schimbăm plăcuțe de frână mai repede chiar și decât un bec.

 

, , ,

2 Responses to “Cu mașina în service”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>