Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Bacalaureatul pentru proști

Anul acesta văd că au promovat 55% dintre elevi bacalaureatul. O chestie extraordinară cică în condițiile în care procentul e cu peste 10% mai mare față de anul trecut.

În același timp văd că a început să se susțină chiar și inutilitatea acestui examen, prin prisma faptului că majoritatea celor care merg la facultate nu e nevoie să cunoască atâtea materii, ajungându-le doar unu-două la care chiar excelează.

Eh, uitați aici cât de dificil este acest examen de maturitate:

1.400 de elevi clujeni prezenţi la examen n-au reuşit să obţină nota de trecere. Nu e şi cazul lui Mihai, un tânăr de 20 de ani cu sindromul Down, deşi toate şansele au fost împotriva lui, iar şcolile l-au refuzat, una după alta.
În ciuda bolii pe care o are, copilul a reușit să ia examenul de bacalaureat din acest an. Și nu oricum, ci cu o medie în jur de 7.
Nu a fost greu, că am învățat.” spune Mihai (sursa)

Pentru clarificare, sindromul Down e o boală foarte nasoală care apare din cauza unui cromozom în plus, iar cei care suferă de această boală au o inteligență minimă cu un IQ mediu de 50 (de la sub 70 se consideră retard mintal)

Așa că nu mai plângeți de milă toți “saracii” elevi care nu sunt în stare să ia acest examen care nu sunt în marea majoritate decât niște japițe ordinare.

Dacă poate să ia bacul un elev cu sindrom Down, poate să îl ia aproape oricine.

(a scris și piticigratis despre asta)

, ,

One Response to “Bacalaureatul pentru proști”

  • Ginxy says:

    1. Examenul de bac poate fi luat de catre cei care s-au pregatit pentru el. Aproape indiferent de IQ.
    2. daca piticigratis a ajuns la rubrica referinte e nasol
    3. Daca generatia ta nu ar fi putut copia la bac, rezultatele ar fi fost identice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>