Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Directivele NKVD (KGB)

Câteva dintre directivele de prin anul 1947 compuse de NKVD (actualul KGB) în scopul sovietizării statelor ce de-abia intrau în sfera de influență a Moscovei (printre care și România):

  • Trebuie extinsa birocratia statului in cel mai inalt grad in toate domeniile. Este admisa critica activitatii organelor administrative, insa nu se admite nicidecum scaderea numerica a personalului
  • Trebuie facut totul ca hotararile si ordinele – fie acelea cu caracter juridic, economic sau organizatoric – sa fie nepunctuale.
  • Din scolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee si facultati trebuie sa fie inlaturati profesorii de valoare care se bucura de popularitate. Locurile lor trebuie sa fie ocupate de oameni numiti de noi, avand un nivel de pregatire slab sau mediocru.
  • Trebuie ca la facultati sa ajunga cu prioritate sau in mod exclusiv cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesati sa se perfectioneze la nivel inalt, ci
    (via, document complet directive)

Sovieticii știau foarte bine deci și au făcut și un plan bine stabilit pentru a pune în aplicare sintagma “țara te vrea prost“. Ce surpriză! Că doar nu o fi mai ușor să manipulezi și să ții în frâu populația prostită?

Partea mai proastă e că aceste directive sovietice par foarte actuale și în România de azi. Aș zice că e și ăsta unul dintre motivele pentru care educația merge “atât de bine”.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>