Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Fără metrou în București

Metrou Titan - foto via Hotnews, Octavian Cravtov

Metrou Titan – foto via Hotnews, Octavian Cravtov

Astăzi m-am nimerit să ajung la metrou fix când a fost o defecțiune la metrou. La Nicolae Grigorescu s-a bușit un macaz fapt pentru care pe o linie nu s-a putut circula mai deloc în jur de-o oră:

Astazi 03.07.2013 din cauza unei defectiuni tehnice, circulatia metroului in zona statiei Nicolae Grigorescu 1, Linia M3, in intervalul 07,30 ¬ 08,40, a fost perturbata. (comunicat Metrorex)

Eu am avut cât de cât noroc pentru că am plecat de-acasă ceva mai târziu și tocmai începeau să circule cât de cât normal metrourile, chiar dacă era o aglomerație de nedescris.

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de ultima grevă serioasă de la metrou de acum ceva ani. Cred că jumate dintre bucureșteni și-au luat concediu sau au lucrat de acasă și cu toate astea întreg Bucureștiul a fost paralizat. RATB-ul nu a făcut nici pe departe față, iar mersul cu mașina presupunea să fii pregătit să stai măcar vreo două ore în trafic pentru câțiva kilometri amărâți.

Și în cazul ăsta stau și mă întreb ce s-ar întâmpla în București dacă din vreun motiv oarecare ar trebui să stăm fără metrou vreo săptămână întreagă sau chiar mai mult.
În afară de cei din Drumul Taberei care oricum sunt obișnuiți să stea mult și bine în mașină că n-au metrou și care acum se mai luptă și cu șantierul pentru viitorul metrou (ăla care speră să fie gata prin 2018), restul cred că ne-am lua câmpii.
Ca să nu mai vorbim de toate companiile care o săptămână întreagă ar lucra probabil cu jumătate din personal și s-ar lua și ele cu mâinile de cap de câte probleme ar avea din cauza asta.

Deci trebuie să recunosc.. foarte bună invenția asta cu metroul. Făcut acum 30 de ani și este în continuare cel mai bun lucru pentru a mai elibera din aglomerația din București.
Chiar și astăzi, deși am așteptat mai mult de un sfert de oră până să reușesc să mă urc într-un metrou, cred că tot am ajuns mai repede la muncă decât dacă aș fi mers cu mașina într-o zi ploioasă (la ora respectivă).

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>