Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Google Reader s-a închis – alternative

Mesaj Google Reader inchisDe ieri (sau mai precis de azi-dimineață în România) Google Reader s-a închis definitiv.

Pentru cei care chiar l-au folosit este o pierdere destul de importantă, dar asta este.

Între timp s-au dezvoltat sau existau deja destul de multe alternative. Eu am testat Feedly și Netvibes deoarece mi s-a părut că acestea se asemeană și oferă în mare cam toate lucrurile importante care existau în Google Reader. (am mai încercat și The Old Reader, dar mi s-a părut prost, plus ce am văzut din noile alternative apărute, Aol și Digg Reader care nu m-au convins deloc)

Am scris un articol despre aceste alternative cu câteva screenshoturi de când s-a anunțat prima oară că se va închide Google Reader dacă vreți să vedeți un pic mai multe despre ele.
Între timp Feedly a făcut destul de multe schimbări (în bine majoritatea aș spune eu) și a terminat migrarea către serverele proprii, plus că au o interfață web nouă care merge bine pe orice browser fără a mai fi nevoie de vreo extensie.

Concluzia mea, după ce am testat aceste două alternative majore:

 • NetVibes mi se pare ceva mai bun dacă citiți feed-urile doar de pe desktop, pe mobil fiind egal cu zero.
 • Feedly a progresat multicel pe varianta desktop, dar încă are ceva hibe, fiind din punctul meu de vedere ceva mai slab decât Netvibes.
  În schimb, pe partea de mobile (smartphone/tabletă), Feedly este de departe mult mai bun decât restul.

Pentru mine a rămas Feedly, cel puțin pentru moment. Motivul este că îl folosesc foarte des și de pe mobil.

Oricum, alternative sunt din belșug. Chiar dacă nu sunt fix același lucru, cu siguranță puteți găsi ceva cu care să vă acomodați (găsiți o listă mult mai detaliată cu alternative pe care le puteți testa aici)

, , , ,

4 Responses to “Google Reader s-a închis – alternative”

 • Dan says:

  Cum ţi se pare Flipboard?

  • admin says:

   Nu prea mi se pare ca o alternativa la Google Reader, e cam altceva.
   Mie personal nu îmi place, dar poate fi și asta o soluție pentru anumite persoane

 • Roxana says:

  De la postarea aia veche a ta am decis să folosesc Netvibes. N-am folosit Google Reader, eram mai degrabă abonată pe mail la bloguri și alte alea, dar de curând am zis că e mai bine să nu mai atâtea chestii care să-mi ocupe mail-ul.

  Netvibes arată elegant, are probabil o grămadă de chestii pe care nu le folosesc și cele pe care le folosesc merg bine. Nu prea stau pe net pe telefon, dar pe desktop e chiar mișto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>