Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Orfelinatele groazei și adopțiile

Orfelinate în România

orfelinat în România

În ultimul timp au tot apărut păreri ale românilor “de bine” despre adopțiile copiilor.

Ceva idei (puține) despre adopțiile internaționale cum că nu e cazul să ne vindem noi copiii străinilor.

Dar cele mai multe și mai recente despre posibilitatea monstruoasă care se poate întrezări ca homosexualii să poată adopta copii. Aici sunt păreri mult mai dure, că doar ce să caute “dezaxații / bolnavii” ăia să crească niște copii? O să îi distrugă total.
Chestie inflamată evident și de biserică și susținătorii ei acerbi, că doar acei copii nu o să poată fi crescuți în spiritul adevărat creștin.
Ei trebuie să fie crescuți doar de femeie și bărbat în adevăratul spirit creștin – ai zece porunci, uite la mama și la tata că încalcă doar 7-8 dintre ele.

Dar nici unul nu stă să se uite în ce condiții trăiesc destui dintre copiii abandonați. Cei care nu au norocul să ajungă într-unele din orfelinatele mai ok și care ajung în orfelinate cu adevărat ale groazei.

Locuri în care copiii sunt ținuți mai rău decât niște animale (chiar, pentru drepturile câinilor se bate toată lumea, pentru ale copiilor mai puțin).
Copii ținuți legați de mâini și de picioare, bătuți și de copiii mai mari și chiar și de îngrijitori. Orfelinate în care violul este la ordinea zilei; unde unii copii nu învață să vorbească nici măcar la 10 ani, cu boli netratate care mai de care.

Știți ce e asta? E rețeta perfectă pentru ca 99% dintre acei copii să nu aibă nici o șansă în viață și, destul de probabil, să devină extrem de violenți.

Vreți să vedeți cum era într-un lagăr nazist de exterminare? Uitați-vă la filmulețul de mai jos (treceți peste partea cu USA = cei mai buni) despre orfelinatele românești:

Într-adevăr, asta era acum 20 de ani. Așa ne-am făcut noi reclamă atunci: ca o țară în care copiii abandonați sunt tratați ca într-un lagăr și torturați, o țară de lumea a cincea.

De-atunci a trecut mult timp. Chiar una dintre condițiile (neoficiale) ca să începem să fim primiți prin Europa a fost ca orfelinatul din acel film să dispară.
Ce-i drept chiar a dispărut. Din locul acela. Că practic a fost mutat în altă parte.

Și ce s-a mai întâmplat de atunci? Păi aici, deși nu-mi place de ei, trebuie să zic de bine de cei de la Antena 3.
Pentru că au reușit să atragă atenția asupra acestei probleme după ce au făcut câteva poze și un filmuleț într-un orfelinat din București din sectorul 2. Deci în buricul târgului, unde ar trebui să fie cei mai mulți bani și cele mai bune condiții (teoretic)

Uitați o poză din reportajul lor să vedeți cum arată o mână de copil dintr-un orfelinat (puteți să vedeți filmul cu poze și mai “frumoase” de-atât pe site-ul lor, aici)

Copil malnutrit

Copil malnutrit

 

Și deși m-aș cam mira, poate cu ocazia asta mai înțeleg câțiva că pentru mulți dintre copiii abandonați aproape oriunde este mai bine decât într-un orfelinat.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>