Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Coincidențe

Ce-mi place mie cum apar tot felul de coincidențe prin politică.

Traian Băsescu (11 iunie):

Eu am avut tentaţia să adaug la a treia întrebare (la referendum) dacă sunteţi de acord cu un regim de monarhie.
Monarhiştii eu cred că sunt 15-18% (sursa)

Și, patru zile mai târziu, apare și știrea următoare:

Liderul PNȚCD Aurelian Pavelescu a declarat că partidul va demara o serie de acţiuni prin care să fie schimbată forma de guvernământ a României în monarhie constituţională, prin sesizarea Curţii Constituţionale,a Comisiei de la Veneţia şi declanşarea unei campanii de strângere de semnături. (sursa)

Cu siguranță e vorba de o pură și întâmplătoare coincidență aici. Pur și simplu s-a nimerit fără nici o legătură ca după ce Băsescu să deschidă vorba despre monarhie să apară și PNȚ-ul condus de Pavelescu cu o asemenea propunere.
Sunt absolut sigur că faptul că Pavelescu e apropiat de PDL și de Mișcarea Populară nu are nici cea mai mică legătură, ci pur și simplu au făcut ei în partid o ședință de “brain-storming” și le-a ieșit că monarhia e cea mai mișto idee cu care pot veni.

Sincer, acuma mă întreb ce le-o ieși din chestia asta. Presupunând că sunt acei 15-18% care chiar ar vrea monarhie, cifra e oricum foarte mică.
De monarhie oricum nu se pune problema chiar să se vrea, 15% e total insuficient și nici n-ar fi în interesul lor.
Să zici că ar fi vorba de ceva capital de imagine în plus. Dar cât capital de imagine poți să scoți cu o astfel de propunere de la acei 15% monarhiști?

Mai degrabă ar face direct o propunere de dictatură. Sau hai, să sune mai bine, o monarhie absolutistă.
Și-așa sunt peste 50% pe care nu i-ar deranja deloc să fie înapoi în comunism. Clar au mai multe voturi de scos de-aci.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>