Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Referendumul lui Băsescu

Traian BăsescuBăsescu s-a trezit puțin din băut și l-a observat pe Crin Antonescu treaz de la o oră foarte matinală.
Ba mai mult, că are chiar o săptămână întreagă de când se trezește mult mai devreme față de ora lui normală.
Așa că s-a hotărât că sigur nu e bine ce fac băieții ăia p-acolo cu revizuirea constituției.
Într-un fel e de înțeles, ce te poți aștepta să iasă când Crin e președintele comisiei și trebuie să se trezească la o oră atât de matinală?

Dintre toate problemele de p-acolo, lui prezidente i s-a năzărit pe numărul de parlamentari și parlamentul unicameral. Adică ce votase bravul popor român că vrea la referendumul din 2009 într-o pauză publicitară de la telenovela Măruță.
Chiar, nu face nimeni un studiu să vadă câți dintre români știu ce-i aia parlament unicameral? Eventual împreună cu întrebarea ce-i aia parlamentul.

Acuma.. omul are într-un fel dreptate. S-a votat de peste 50% dintre români că se vrea un parlament unicameral cu 300 de oameni. Că s-a votat cum s-a votat la acel referendum (ca de obicei de fapt), adică fără prea multă gândire, e partea a doua.
S-a votat, a fost validat și aia e. Deci asta e voința poporului exprimată democratic și legal din toate punctele de vedere.

Iar această comisie de revizuire a constituției, împreună și cu restul parlamentarilor, dau cu flit fără nici o jenă acestei opțiuni exprimate de popor. Eh..dar ei sunt organul suprem, deci își permit, nu?

DAR. Ca întotdeauna aproape există acest “dar”.

Ok, am înțeles, parlamentul revizuiește constituția și-și bate joc de acel referendum din 2009. Dar la ce rahat să mai faci încă unul?
Referendumul din 2012 a costat aproape 25 de milioane de euro. Mai cheltuim încă 25 de milioane de dragul de a vedea ce?
Că poporul vrea mai puțini parlamentari? Oau, ce surpriză!

Și hai să fim serioși, problemele principale ale țării nu vin din faptul că avem o sută sau o mie de parlamentari.

Dacă ar ști cu siguranță că și-ar face treaba cum trebuie și nu ar fura, în momentul de față cred că toți românii ar accepta instant costurile în plus cu încă 500 de parlamentari.
Problema vine de la faptul că oricâți ar fi, chiar și mai puțini de 300, deciziile oricum le iau doar cei câțiva de la vârf și ei tot fură.

Singura chestie care ar putea fi cu acest nou referendum este că, în cazul în care este validat, ar putea oferi vreo nouă portiță legală lui Băsescu să mai facă ceva jocuri de putere. Pentru noi în schimb sunt doar niște bani aruncați.

Ah.. și un status comic despre această situație văzut pe Facebook la Julius (DailyCotcodac)

Pe Băsescu şi dacă-l împuşti în cap şi-l îngropi la 2 m sub pământ, tot mai râcâie cu unghia în capac că mai vrea ceva.

, ,

2 Responses to “Referendumul lui Băsescu”

 • Ginxy says:

  “S-a votat de peste 50% dintre români că se vrea un parlament unicameral cu 300 de oameni. Că s-a votat cum s-a votat la acel referendum (ca de obicei de fapt), adică fără prea multă gândire, e partea a doua.” Confunzi măi nea, 50% din românii care s-au prezentat la referendum, de-oar’șice la acel vestit referendum, regulile jocului au fost altele, nu aceleași cu cele de la referendumul în care nu s-a demis Basescul.

  • admin says:

   La referendumul din 2009 prezența a fost de 50,16%, iar regulile au fost aceleași.
   Dacă tot îți place să mă contrazici de fiecare dată măcar da un search pe google înainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>