Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Nelămurire bloggeristică

Ca un nou “blogărică” ce mă aflu, m-am apucat și eu cică să caut să văd mai multe bloguri să mai aflu și eu despre ce e vorba.

Cu ocazia asta am dat și de vreo câteva bloguri care pe mine m-au cam nelămurit. O dată de exemplu găsisem un articol destul de drăguț, scris cu siguranță mai bine decât aș face-o eu pentru o campanie organizată de Danone.
Era per total un articol mișto presărat cu un pic de reclamă, dar nu extrem de multă încât să fie deranjantă. Așa că am zis hai să văd și eu ce mai e scris pe blogul respectiv, că pare a scrie drăguț.

Și aici intervine chestia ciudată: bloggerul respectiv avea, din ultimele 15 articole, 15 reclame. Nici măcar un singur amărât de articol care să nu reprezinte reclamă la ceva. 

Rezultatul pentru mine: deja nici măcar nu mai știu care e adresa blogului respectiv pentru că nu am mai intrat pe el și nici nu o să mai intru.
Pentru mine arăta ca o pauză publicitară de la televizor – reziști primele două minute, dar când vezi că durează mai mult pauza decât emisiunea pe care o urmărești îți cam bagi picioarele și (măcar pe perioada publicității) schimbi canalul.

Și atunci eu chiar sunt nelămurit și nu înțeleg ce-i cu acești bloggeri.
Înțeleg reclama pe blog, e o chestie normală. Iar un blog, cu cât mai mulți vizitatori are, cu atât mai mulți bani poate scoate din reclame.

Dar atunci când pe un blog nu vezi decât reclamă la ceva, câți vizitatori poate avea blogul acela și câți o să se mai întoarcă după ce văd că altceva mai interesant nu există acolo?

, ,

2 Responses to “Nelămurire bloggeristică”

 • SagittariuS says:

  Aia deja nu mai e blogăreală, e prostituţie. O practică mulţi, de la începători la “ăia mari” şi de la un nivel mic la un nivel mare.

  Eu unul sunt împotriva advertorialelor, căci aşa le zice în termeni “de specialitate”, şi sunt total pro review-uri (chestie diferită complet). Dar na, fiecare face ce doreşte pe blogul propriu şi dacă nu ne place un X atunci nu mai dăm prin casa lui virtuală.

  Pagubă-n ciuperci, cum se spune-n popor. :D

 • andreea says:

  mda, nici eu nu prea mai trec prin anumite locuri din cauza reclamelor excesive. ma rog, ei se scuza ca trebuie si gura lor sa manance, dar pe mine ma enerveaza.
  are saggitarius dreptate, mai bine dai ignore la astfel de articole/bloguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>