Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Bucureștenii obligați să își sterilizeze câinii

Primăria București a adoptat ieri o parte dintre proiectele cu referire la câinii maidanezi din București.
Cea mai importantă chestie adoptată oficial este că toți proprietarii de câini vor fi obligați fie să își sterilizeze câinii, fie să plătească o taxă de 150 de lei pe an.
Sunt prevăzute și amenzi de 3000 de lei pentru cei care nu își declară câinii, dar m-aș mira să văd vreuna dată (și plătită).

Detinatorii de caini din Bucuresti vor avea obligatia de a-l steriliza si de a-si inregistra animalul in baza de date a Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), potrivit unei hotarari adopte vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Fac exceptie:

  • cainii utilitari si de vanatoare înregistrați la Asociația Chinologică
  • cainii de serviciu ai MAI și MAPN
  • cei cu drept de monta si vanatoare inregistrati la Asociatia Chinologica
  • cainii a caror stare de sanatate nu le permite sterilizarea (sursa)

Vom avea deci o parte de români “descurcăreți” care vor găsi niște veterinari la fel de descurcăreți și își vor declara câinii prea bolnavi pentru sterilizare.
Încă o parte nu-și vor declara câinii și mai rămân cei care își vor steriliza câinii și cei care vor plăti taxa aceea de 150 de lei.

Deci per total o să fie câțiva bani la buget și câțiva câini în plus sterilizați. Nu mare lucru, dar măcar mai mult decât nimic.

Din celelalte proiecte propuse avem așa:

  • amendarea celor care dau de mâncare la câini a picat (la diferență de un vot)
  • s-a adoptat (cu amendamente) taxa pentru adoptarea unui câine - primul câine adoptat e gratis, dacă vrei să adopți mai mulți plătești 150 de lei
  • a rămas hotărârea prin care primăria intenționează să angajeze firme private pentru prinderea și sterilizarea câinilor

Așteptăm acum cu interes următorul protest al ONG-urilor. Cu siguranță o să găsească ceva de protestat, chiar dacă nu sunt cine știe ce măsuri.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>