Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Să ne mai batem puțin joc de educație

Băi, da’ oamenii ăștia care ajung la educație chiar sunt toți tâmpiți?

Zilele trecute a fost vorba de învățământul obligatoriu de la 5 ani. De parcă asta era marea problemă în educație, după ce de-abia a scăzut la 6 ani hai să mai scădem unul.

Ce-i drept bacalaureatul și-așa de-abia îl mai iau 50% din elevi cu noroc și mai sunt încă nu știu câte procente care abandonează școala chiar și înainte de a ajunge la liceu.

Eu zic să îi dăm în cazul ăsta direct de la 2 ani la școală.
O să putem să ne lăudăm după aia la toată lumea că elevii români reușesc să termine 12 clase aproape fără nici o problemă. Trebuie doar să uităm să menționăm când ne întreabă lumea faptul că acei elevi o să aibă doar 14 ani atunci, echivalentul clasei a 7-a sau a 8-a.

Și, colac peste pupăză, ministerul vine zilele astea, cu mai puțin de o lună înainte de bacalaureat, să anunțe că vor fi subiecte diferențiate la matematică și română și că structura unuia dintre subiectele de la română va fi modificat.
Să zicem că suntem de acord toți cu modificările. Dar acum le faci publice nene? Modificările astea ar trebui anunțate cu minimum-minimorum un an înainte.

Eh..ce mai contează, și-așa elevii ăștia s-au trezit cu câte o modificare majoră în fiecare an. Una în plus deja e irelevantă.

, ,

3 Responses to “Să ne mai batem puțin joc de educație”

 • andreea says:

  de mult ori imi doresc sa fiu din nou elev, fara griji, liber. dar cand ma gandesc mai bine imi dau seama ca totusi e bine ca am terminat-o cu scoala romaneasca :D

 • Generalul says:

  Fac parte din generatia care a avut parte de reformele lui Marga si de toata brambureala de atunci. Am fost primii care au dat examen de capacitate, care cuprindea geaografia SI istoria, anul urmator fiind obligatorie doar una dintre aceste materii, apoi am prins BAC-ul modificat, cu admis/respins la engleza si romana, urmand ca apoi sa se revina la notare si asa mai departe…

  Ce a urmat a fost transformarea sistemului educational intr-un SRL de produs diplome, unde facultatile, atat private cat si de stat primeau studenti pe banda rulanta, se faceau inscrieri pe baza de dosare, iar ORICINE avea peste 5 era admis (adica toata lumea) si cotiza apoi un minim de 400 euro anual, in unele cazuri chiar 2000-2500, asa ca nu ma mira cu nimic ce se intampla acum.

  • admin says:

   eu am avut noroc. Am fost (parca) ultima generatie care n-a dat capacitatea si nici nu s-a schimbat nimic la bac.
   Generatia ta in schimb chiar ca a fost de experiment in educatie. Totul modificat complet fata de un an inainte si schimbat imediat dupa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>