Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Google Glass în 10 ani

Face recognition with Google Glass

Face recognition (sursa poza engadget)

O companie numită Lambda Labs a dezvoltat o interfață pentru Google Glass pentru recunoaștere facială (aproape) în timp real.

Cu ajutorul acestei interfețe, compania spune că se vor putea dezvolta o gamă largă de aplicații care să folosească această recunoaștere facială.
Ca prime exemple, dar oricum cu potențial uimitor/înfricoșător, se numără următoarele: “salvează această față pentru viitor”,”găsește un prieten în mulțime”,”găsește contactul din adresă care corespunde acestei fețe”. (sursa)

Toate aceste lucruri vor fi teoretic disponibile într-un viitor chiar apropiat. Există însă și posibilitatea ca cei din congresul american sau UE să interzică aceste aplicații din cauza problemelor de securitate și confidențialitate.
Oricum, cu ocazia asta mi-am adus aminte de o scenă amuzantă dintr-un serial (nu mai țin minte acum care) și am zis să fac și eu o scurtă poveste despre cum ar fi viața cu Google Glass în vreo 20-50 de ani.

Povestea ar decurge poate în felul următor:

Ești un tânăr burlac pe la 25-30 de ani cu un serviciu bun. Tocmai ți-ai cumpărat cel mai nou (și încă foarte scump) gadget de pe piață – lentilele de contact Google Eyes.
Gata, nu mai faci parte din tagma amărâților care trebuie să se chinuie cu ochelarii ăia depășiți care se umplu de praf, se sparg imediat și te mai fac și să arăți ca un aragaz cu 4 ochi (precum cel care scrie pe blogul ăsta).
Te-ai hotărât să sărbătorești noua achiziție printr-o ieșire prin centrul vechi. Bei și tu o bere și poate-poate agăți și ceva în seara asta.

Intri în primul pub pe care îl vezi mai animat și te așezi la bar.
Barmanul, deși nu are decât o pereche învechită de ochelari Google Glass, te-a scanat deja, a văzut profilul tău de MySpace (da, e din nou la modă ăsta de când cu marea decădere Facebook de acum 5 ani) și ți-a pus în față berea ta preferată. Clipești cu sictir și plătești băutura.

În timpul ăsta, Eyes și-a făcut deja datoria. A scanat profilele tuturor domnișoarelor din pub și acum îți face graficul cu rezultatele.
Bei o gură de bere și comuți cu o nouă clipire la rezultatele din fotbal înainte de a vedea graficele. Ai o presimțire proastă.
Aveai dreptate..din cele 100 de femei prezente, doar 2 ar corespunde standardelor tale de frumusețe. Totuși, conform analizei, ai putea să mai bei câteva beri pentru a mai adăuga câteva pe listă care sunt la limită.
Mai bei doi beri repede și refaci analiza. Acum ai 10 care ar corespunde. Dar din păcate iar nu ai noroc. Eyes te anunță că din cele 10, doar cu 2 ai o compatibilitate în materie de interese mai mare de 5%.

Te uiți repede să vezi ce știri au mai apărut și dai la o parte câteva reclame la niște pub-uri din vecinătate care se laudă cu multe persoane cu aceleași interese ca tine. Doar știi că ultima oară când te-ai luat după reclamele lor realitatea a fost cu totul alta.

Te hotărăști până la urmă să dai câte un mesaj tuturor fetelor. Fără macar să se mai uite vreuna la tine, ai și primit răspunsurile. Evident, fusesei la rândul tău scanat de când ai intrat.
Ai un pic de noroc, una dintre ele e interesată de noii tăi Google Eyes și te invită la ea la masă să discutați. Faci repede analiza, amândoi sunteți pasionați de tehnologie, de Google Eyes și vă mai place și muzica veche (adică Justin Bieber, nu prostia asta nouă care seamănă cu rock-ul de acum o sută de ani).

Hai că s-ar putea să fie o zi norocoasă până la urmă. Chiar și-au făcut datoria Google Eyes!
Sau nu? Până acum nu ai mai avut noroc așa de repede. Oare ce secret înfricoșător o ascunde tipa și care nu apare nicăieri în profilul ei?
Dacă e cumva băsistă?!?

, , ,

2 Responses to “Google Glass în 10 ani”

  • Slabescu says:

    Amuzanta scurta ta povestioara ce pe viitor poate sa devina realitate. Deja ochelarii Google varianta beta au fost interzisi in catvea mari hoteluri deoarece au generat numai scandaluri, iti dai seama, persoana X care este casatorita cu Y a fost vazuta cu Z…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>