Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Gafă prezidențială

Gafă prezidențială – Președintele a uitat să-l salute pe un puşcaş marin care îi dădea onorul, la scara unui elicopter. Probabil preocupat de evenimentul la care urma să participe, el a trecut pe lângă soldat fără măcar să-i arunce o privire. Imediat ce a urcat în elicopter, liderul şi-a dat seama de gafă şi a coborât să-l salute. (sursa)

Ia ziceți, vi se pare o știre care merită menționată? Poate fi chestia asta numită gafă pe lângă una dintre chestiile minore ale lui Băsescu, gen a folosi apelativul “țigancă împuțită”?

Eh, de fapt chiar e o știre importantă, pentru că eu am tăiat numele președintelui de-acolo. Nu era vorba de il Presidente al nostru, ci de Barack Obama. Iar la americani asta chiar este văzută drept o gafă îndeajuns de importantă încât a ajuns știrea până și pe la noi prin țărișoara asta a noastră.

O mică diferență de imagine și percepție. La ei fiecare gest este interpretat și orice gafă e taxată. Și nu doar de către presă, ci și de populație. S-au dus pe apa sâmbetei o tonă de cariere de politicieni pe marginea unor subiecte care la noi nu numai că nu ar conta prea mult, dar s-ar putea chiar să fie apreciate drept semn că “românul e descurcăreț”.

Dar ce știu americanii în domeniul ăsta? Ei sunt doar o nație de proști și grași care nici măcar nu știu unde e România pe hartă.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>