Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

PNL, Crin Antonescu și Roșca Stănescu

Că tot am pornit azi cu un articol politic, am zis că mai merge încă unul, de data asta puțin mai lunguieț.

Ideea de bază este că episodul cu Roșca Stănescu a reușit să scoată la iveală o grămadă de probleme în mare parte deja existente.

Începând cu Sorin Roșca Stănescu .. ce caută omul ăsta în PNL, în parlament și în comisii juridice?
Pe vremea comuniștilor a fost un turnător dovedit, iar din 90 încoace te și sperii în câte chestii a fost implicat.
Ziarul înființat de el, Ziua, era arhicunoscut pentru șantajul de presă și a fost și acuzat oficial de șantaj. Prieten cu Vântu și Patriciu, are un dosar penal în cazul Rompetrol cu Patriciu și vrea să propună o lege pentru amnistiția lui Vântu. A fost implicat în 2005 într-un scandal cu Tăriceanu, acum a generat ditai scandalul în USL.
Și cu toate astea, el e mare PNL-ist, parlamentar de vază. Mda …

Modul de conducere al lui Crin
Modul în care conduce PNL-ul și alegerile lui par cel puțin ciudate, dacă nu de-a dreptul tâmpite. L-a cooptat pe Becali în partid, îl ține pe Sorin Roșca Stănescu deși a generat atâtea probleme, dar în același timp dă afară din partid oameni care au avut rezultate doar pentru că nu i-au împărtășit absolut toate ideile.
Ah, și mai și aduce oameni în PNL gen Stănișoară care îl înjura la mare artă cu mai puțin de un an înainte.

Rezultatul în cadrul partidului: oameni vechi din partid precum Chiliman (care este văzut binișor în politica românească de tot rahatul) nu numai că pornesc o mișcare ce s-ar putea să se transforme în partid, IRL (Inițiativa România Liberală), dar și încep deja discuții cu PNȚCD și FC pentru “o unificare a dreptei”, ceea ce duce și mai mult în jos PNL-ul. (sursa)

În afara partidului, treaba stă și mai “bine”. Antonescu se plânge prin ședințe secrete (dar de unde nu se știe cum tot apar înregistrări) că e singur contra tuturor, că PSD și-a asigurat deja în caz de nevoie majoritate cu PPDD și minoritățile. Din PP-DD se încep de fapt deja plecările spre PSD (sursa)
Păi dacă doarme mult, ce să-i faci? Era evident din prima zi că PSD o să vorbească cu restul partidelor pentru a își asigura majoritatea în cazul unei certe cu PNL-ul. Cam târziu s-a prins și el de asta.

Tot prin înregistrări mai zice și de europarlamentare unde punctează faptul că PSD o să ia în jur de 40%, fapt pentru care trebuie să ia și ei măcar un 25% că altfel se cam dărâmă șandramaua. Sincer, dacă o să apară și Chiliman cu România Liberală să candideze separat de PNL, nu prea îi văd bine.

Concluzia emisiunii: PNL ar fi trebuit să fie pe val, să crească și să încerce să devină singurul partid mare de dreapta profitând astfel de dezastrul PDL. Dar în schimb, cu contribuția majoră a lui Antonescu, începe să o ia mai mult în jos.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>