Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Părinți inteligenți

Un filmuleț pe care, spun eu, ar trebui să îl vadă toți părinții și să și învețe ceva din el.
Chiar dacă este din Rusia, am văzut destui părinți și pe la noi care trec strada cu copiii în același fel:

Asta ca să nu mai alergați pe trecere, să nu treceți strada fără să vă uitați și nici să nu vă învățați copiii să facă așa ceva.

În cazul ăsta se observă că mașina avea verde să facă stânga și toată treaba se putea termina mult mai urât dacă șoferul nu frâna.
Acum a fost cu noroc și copilul a scăpat probabil doar cu câteva zgârieturi, dar altul s-ar putea să nu aibă norocul ăsta.
Observați vă rog și mama copilului care se oprește (posibil instinctiv), dar nu face absolut nici un gest să oprească copilul.

Iar dacă veniți cu afirmații de genul “mașina trebuia să reducă viteza la apropierea de trecerea de pietoni” îmi pare rău să vă zic, dar sunteți cam prostănaci. Putea să fie și mama roșului pentru mașini și tot nu ar fi fost în regulă să fugi pe trecere.
Dacă ăla avea roșu, nu frâna și omora copilul ce se întâmpla? Șoferul eventual ar fi făcut câțiva ani de pușcărie, deși cel mai probabil ar fi luat cu suspendare. În timpul ăsta copilul tot mort ar fi fost.

Așa că învățați să treceți strada și să vă feriți voi, nu să stați să depindeți de corectitudinea altora. Nu de alta, dar altfel s-ar putea să muriți cu dreptatea în brațe.

sursa film

, , ,

One Response to “Părinți inteligenți”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>