Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Greu cu munca

Dintre toti somerii din judetul Arges, circa 37% primesc o indemnizatie de somaj, insa autoritatile locale se plang ca o buna parte dintre cei ajutati se roaga de patroni sa nu-i angajeze ca sa isi poata primi mai departe banii de la stat si sa stea acasa.
Directorul adjunct al AJOFM Arges, Claudiu Baciu a explicat pentru HotNews.ro ca multi dintre someri prefera sa incaseze indemnizatia  de somaj de 400 de lei lunar si sa stea degeaba, decat sa lucreze o luna pentru 500-600 de lei. (sursa)

Ați înțeles, da? De ce să ne spetim noi cu munca?
Nu mai bine stăm acasă degeaba și luăm ajutoare sociale? Eventual turnăm și un plod să luăm și alocație pentru a avea bani de băut.

Ăștia-s o parte importantă din oamenii care se plâng de cât de rău le merge și ce nasol e în țară.

Și tot ei reprezintă și o mare parte a voturilor. Ei sunt cei care se duc în cel mai mare procent la vot, nu cei care plătesc impozite și știu deja cam ce oferă clasa politică. Și ghiciți ce votează? Păi nici ei nu știu prea bine, dar ăia care promit cele mai mare pomeni electorale în ajutoare sociale sunt cu siguranță avantajați.

Nu vă închipuiți totuși că românii sunt o specie aparte de leneși nemaivăzuți.
S-ar părea că această aversiune față de muncă se întâlnește cam pe oriunde se poate trăi (relativ) doar din ajutoarele sociale. Dintr-un search pe google, din prima pagină am găsit deja cazuri și în Anglia și în Rusia (link1, link2)

Nu poți să îi lași să moară de foame, mai ales că nu toți cei care beneficiază de aceste ajutoare refuză să muncească. Dar când s-a zis că se taie ajutoarele dacă șomerii refuză un loc de muncă, toată lumea a sărit de fund în sus. Că dacă e în partea cealaltă a țării, că dacă nu se potrivește jobul și așa mai departe.

Păi băi nene. Poți să muncești? Nu ai loc de muncă? Ok, statul te ajută să nu mori de foame până îți găsești un alt loc de muncă și în timpul ăsta și caută pentru tine locuri de muncă.
Ți-am găsit loc de muncă și tu nu vrei să muncești că nu-ți convine ție ceva? Păi atunci descurcă-te, nu mai sta să cerșești de la stat.

, ,

2 Responses to “Greu cu munca”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>