Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Fotbalul și generația de aur

Generația de aur

generația de aur – foto via Arhi

Fotbalul este la mare preț în România. Toată lumea știe “generația de aur” cu Hagi în frunte și care a reușit să câștige în fața unor echipe precum Columbia și Argentina.

Acum ne chinuim cu echipe pe care le consideram pe vremea aia de mâna a treia și cu care puteam să câștigăm liniștiți cu rezervele.
Nici nu ne-am mai calificat la vreun campionat mondial sau european  de nici nu se mai știe când și nici nu se pare că o vom face prea ușor în curând.

Ei bine, eu zic să ne pregătim sufletește că peste 8-10 ani o să ajungem să ne aducem aminte cu drag de momentele în care Mutu mai dădea și câte un gol printre două liniuțe. Nu de alta, dar viitoarea generație momentan vrea să demonstreze că, oricât de popular ar fi fotbalul la noi, chiar și în domeniul ăsta întotdeauna se poate și mai rău:

Reprezentativa sub 16 ani a României, pregătită de Adrian Bumbescu, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 10-1 (5-0), de echipa similară a Germaniei, în cadrul turneului internaţional UEFA de dezvoltare pentru juniori de la Dublin.
România a terminat turneul de la Dublin cu o victorie, scor 1-0, contra Irlandei, şi două înfrângeri, 0-5 cu Belgia şi 1-10 cu Germania. (sursa)

Ce să mai, viitor de aur țara noastra are!

, , , ,

4 Responses to “Fotbalul și generația de aur”

  • Radu says:

    Come on, succesurile (sic) Romaniei s-au bazat in mare masura pe noroc. Am avut noroc ca la un moment dat sa avem o generatie de jucatori peste medie, care au reusit sa formeze o echipa (inca o notiune straina) si care au luat prin surprindere niste adversari ce ne subestimau. O sa traim inca 100 de ani pe carca lor. Nu avem strategii de dezvoltare in nici un domeniu, asa ca de ce am avea tocmai in sport.

    Un accident in istorie nu poate schimba tendinta generala. Uite, francezii l-au avut pe Napoleon si tot face misto lumea de “victoriile” lor. Stii bancul cu neamtul la granita: …. Occupation? No, no, just visiting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>