Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Lucrurile mărunte

Câteodată stau și mă întreb dacă nu cumva toate lucrurile astea mărunte care ne ajută nu ajung să ne și tâmpească.

Am două exemple din propria experiență. Cel mai recent aseară.

O invenție foarte bună, prezentă și pe WordPress – autosave-ul. Nu mai trebuie să stai să salvezi documentele în continuu că se face automat.
Problema apare când stai și scrii liniștit la un articol și observi când aproape ai terminat că nu mergea netul (câteva urări de bine și pentru RDS cu ocazia asta) așa că normal că nu s-a salvat nimic. Și te uiți frumos la browser și la mesajul cu “the page cannot be displayed” și înjuri frumos și netul care nu merge și prostia ta că nu ai salvat periodic.
Iar după aia evident că îți mai bagi și picioarele în el de articol și scrii ceva rapid în 5 minute (adică asta)

Al doilea exemplu e ceva mai vechi. Eu la mașină am niște senzori de lumină care funcționează pe principiul “dacă nu e destulă lumină se aprind farurile automat”. Toate bune și frumoase, nu mai ai nici o treabă să stai să îți aduci aminte să aprinzi sau să stingi farurile.
În schimb, nu mai țin minte exact din ce motiv, am fost pe post de șofer într-o seară cu o altă mașină. Mergeam liniștit, calm, fără nici o grijă.
La un moment dat, cum mergeam eu așa relaxat, îmi dă unul din spate flashuri. În gândul meu “ete și la țăranul ăsta, altceva n-are de făcut decât să dea flashuri”.
Peste vreo sută de metri în schimb îmi iau niște flashuri și de la unul din față. Ocazie cu care se prinde și “deșteptul” de mine că nu aveam farurile aprinse și am condus așa cred că vreo 2 kilometri.
Iar asta doar din cauza faptului că mă dezobișnuisem complet să mai trebuiască să aprind farurile.

Pe de altă parte, este și asta o evoluție, dar prin lucruri mai mici. Că așa cum în zilele noastre nu se mai așteaptă nimeni să fii pregătit în orice moment să vânezi pentru a îți procura hrana, peste 100 de ani poate nu o să se mai aștepte nimeni să fii în stare să conduci că o vor face niște roboței.
Singura problemă apare când te obișnuiești cu această multitudine de lucruri mărunte care îți fac viața mai ușoară și la un moment dat trebuie să te descurci fără ele.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>